FC Dordrecht probeert kampioensfeestje Willem II te verstoren in een vol M-Scores Stadion

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen 23/24 staat alweer voor de boeg. In een zo goed als uitverkochte M-Scores stadion nemen wij het op tegen Willem II. Tijd om vooruit te gaan blikken op dit prachtig slotaffiche.

FC Dordrecht
FC Dordrecht is nog vol op in de race voor de periodetitel. Na een knappe 3-3 in Leeuwarden zijn de punten hard nodig. De laatste keer dat Dordrecht de play-offs bereikten was in het seizoen 17/18. Na SC Cambuur te verslaan, was Sparta Rotterdam over twee wedstrijden te sterk. Momenteel staat de ploeg van Michele Santoni op plek vier in de Keuken Kampioen Divisie. Inmiddels zijn de Schapenkoppen al elf wedstrijden ongeslagen. Deze vrijdag kan de club de langste reeks zonder nederlaag in deze eeuw evenaren (eerder 12 tussen augustus en november 2004). FC Dordrecht hoopt de 3 punten binnen te slepen, al moet dit wel zonder Rene Kriwak gedaan worden. De spits heeft een langdurige blessure en komt dit seizoen niet meer in actie. Topscorer bij De Schapekoppen is Mathis Suray. Hij staat al op dertien goals dit seizoen.

Willem II
De ploeg uit Tilburg staat nog altijd bovenaan de Keuken Kampioen Divisie. Bij puntverlies van Roda JC kan Willem II voor de vierde keer kampioen worden van de Eerste Divisie. De laatste keer dat Willem II kampioen werd, was in het seizoen 13/14. Het seizoen waarin Dordrecht op de tweede plek eindigde. De ploeg van Peter Maes is op de goede weg richting de Eredivisie. Peter Maes heeft ook in zijn eerste 30 duels ruim 67 punten behaald. Dat is tenminste acht punten meer dan elke andere trainer in de historie van de Tilburgers in de Eerste Divisie of Eredivisie. Topscorer bij de Tilburgers is Jeredy Hilterman. Hij wist 16 keer het net te vinden.

Onderlinge balans
De wedstrijd tegen Willem II is 41 keer gespeeld. De Schapenkoppen wonnen 8 keer, 7 keer in het gelijk geëindigd. De Tricolores ging er 26 keer met de overwinning van door.

Arbitrage

De wedstrijd staat onder leiding van Jeroen Manschot. De assistent-scheidsrechters zijn Overtoom en Bluemink. De rol als vierde official wordt ingevuld door Van Zuilichem.

Niet in het stadion?
De wedstrijd wordt live uitgezonden op STAR Channel en wordt meegenomen in het schakelkanaal van ESPN. Ook is er een live X-verslag.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.