FC Dordrecht organiseert de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal

 

Klimaatneutrale wedstrijd? Jazeker!

Op 19 mei gaat het gebeuren: de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal. En we gaan de wereld over! Met de club, bedrijven, overheid, onderwijs en maatschappelijke organisaties, zijn we vanuit Energiek Dordt bezig om nieuwe energie te creëren in Dordrecht en Drechtsteden. De eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal, is een prachtig voorbeeld van de verbindende kracht van voetbal om een bijdrage te leveren aan de stad en de regio.

Vanuit de pijlers mobiliteit (hoe zorgen we ervoor dat men op een duurzame manier de wedstrijd bezoekt?), energie (hoe gaan we op een duurzame manier met energie om?), voeding en afval zijn door samenwerking talloze initiatieven ontstaan om de wedstrijd tot een succes te maken. Maar hier blijft het niet bij: deze initiatieven breiden zich uit en ontwikkelen zich, zodat de impact veel verder reikt dan 19 mei.

Vorige week vond één van de ontbijtsessies plaats waarin we met elkaar brainstormen over deze initiatieven en hoe we ze kunnen vormgeven.

Benieuwd naar hoe Smart Delta Drechtsteden naar de eerste klimaatneutrale wedstrijd kijkt? Check hun artikel! Op zoek naar concrete voorbeelden van initiatieven? Houd onze socials in de gaten!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.