FC Dordrecht op bezoek in De Koel

FC Dordrecht speelt komende zondag om kwart over 12 tegen VVV Venlo in stadion De Koel. Voor het eerst sinds bijna drie maanden wordt er ook weer met publiek gespeeld.

VVV Venlo speelde de afgelopen jaren in de Eredivisie en kon afgelopen seizoen degradatie niet voorkomen. De laatste keer dat FC Dordrecht op bezoek ging in Venlo was in het seizoen 2016/2017. Het werd toen 3-1. Eerder dit seizoen werd het aan de Krommedijk 0-1 voor VVV Venlo, het doelpunt van Levi Smans viel vlak voor rust. De laatste keer dat VVV Venlo twee keer in één seizoen wist te winnen van de Dordtenaren was in het seizoen 2003/2004. In competitieverband hebben de twee clubs 65 duels tegen elkaar gespeeld. 26 van deze duels werden gewonnen door de Schapekoppen, 27 duels gingen verloren en 12 duels eindigden in een gelijkspel.

 

Sterke start van 2022

FC Dordrecht boekte vorige week in Utrecht de grootste zege sinds 8 april 2016. Met vier verschillende doelpuntenmakers (Toine Van Huizen, Stijn Meijer, Ersin Zehir en Christian Conteh) was het een prachtige avond in Utrecht. Meijer scoorde vijf keer in de laatste zes wedstrijden. Ook verdedigend is FC Dordrecht 2022 sterk gestart, met slechts één tegendoelpunt en twee clean sheets van Bossin. Dit zijn tevens ook de eerste twee clean sheets van de Dordtenaren dit seizoen.

Anouar El Azzouzi

Naast Meijer is ook Anouar El Azzouzi in vorm. El Azzouzi is namelijk bij de helft van onze laatste zes goals betrokken (een goal en twee assists). Daarnaast zijn de Dordtenaren bezig met een mooie reeks overwinningen. De laatste keer dat de ploeg drie achtereenvolgende competitieduels won was in januari en februari 2018. Toen werden er vijf overwinningen op rij behaald.

Klimmen op de ranglijst

Na deze gestarte reeks gewonnen wedstrijden in de tweede seizoenshelft mag FC Dordrecht weer voorzichtig omhoog kijken op de ranglijst. Na de overwinning op Jong FC Utrecht zijn de Schapekoppen een plekje gestegen en is er aansluiting op ploegen bovenin het rechterrijtje. VVV Venlo is terug te vinden op de elfde plek op de ranglijst. Een overwinning komende zondag kan het gat met deze huidige nummer 11 van de ranglijst verkleinen tot slechts drie punten.

 

De wedstrijd komende zondag staat onder leiding van Martin Pérez en is live te zien op ESPN 1 en daarnaast ook te volgen via ons Twitter-verslag. De aftrap van de wedstrijd is om 12.15 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.