FC Dordrecht neemt maatregelen

Na de gebeurtenissen na afloop van de thuiswedstrijd tegen Willem II heeft FC Dordrecht een aantal maatregelen genomen om herhaling proberen te voorkomen. De club moest ook wel. Het schandalige gedrag van een paar raddraaiers heeft slachtoffertjes gemaakt, veel schade teweeg gebracht en de naam van FC Dordrecht ernstig in diskrediet gebracht.

Ondanks alle waarschuwingen, gegeven informatie en communicatie met supporters, heeft een aantal lak aan de regels. FC Dordrecht is hierdoor nu in een tuchtzaak met de KNVB verwikkeld en hangt forse boetes boven het hoofd. Alle schade en boetes zullen verhaald gaan worden op de daders van wie er inmiddels een aantal zijn herkend. Naar de overigen loopt tezamen met de recherche van de Politie Dordrecht nog een onderzoek. Allen zullen bovendien een langjarig stadionverbod tegemoet kunnen zien.

De totale schade voor FC Dordrecht zal ca. € 50.000 gaan bedragen. Je zal het maar op je geweten hebben…

De wanorde rondom het vak op de Westtribune mag nooit meer voorkomen. Daarvoor heeft FC Dordrecht een aantal maatregelen genomen. De capaciteit van het vak is met een kwart gereduceerd, zowel onder als aan de zijkant zijn een tweetal rijen stoelen verwijderd. De open gekomen ruimte is afgedicht en verboden terrein om op te staan.

Een drietal hekken voor het vak zijn afgeblind, in deze zone is het evenmin meer toegestaan om te blijven staan. Naast de tribune zijn een tweetal camera’s aangebracht om toezicht te houden op de catering bij Klaus Place, de toiletten en de nooduitgangen. Ook in dit pad is het niet langer toegestaan te blijven staan.

Het gebod om gangpaden en trappen vrij te houden behoort tot de standaard voorwaarden van een stadionbezoek. Het betreffen universele en reguliere veiligheidsvoorschriften waarop in het vervolg nauwlettend zal worden toegezien.

Met het winnen van de eerste periodetitel is FC Dordrecht het seizoen goed begonnen en ‘we’ staan nog altijd bovenaan. We kunnen er met z’n allen iets moois van gaan maken, maar daar heeft de club wel de medewerking én het respect voor nodig. Degenen die dat niet willen geven, kunnen beter thuis blijven…

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.