FC Dordrecht na rust voorbij Jong Antwerp in warm oefenduel

FC Dordrecht heeft ook het derde oefenduel winnend afgesloten. In Hendrik-Ido-Ambacht werd het woensdagmiddag 3-1 tegen Jong FC Antwerp. Alle goals vielen in de tweede helft, spits Stijn Meijer vond twee keer het net.

Op een schot van rechtsbuiten Jaymillio Pinas na waren er weinig hoogtepunten in de openingsfase. FC Dordrecht had veel de bal, maar was nog te vaak onzorgvuldig richting het zestienmetergebied van de Belgische tegenstander.
Een vrije trap van Mauro Savastano die net langs de Antwerp-goal zeilde, twee kansen van de creatieve Pinas en een gevaarlijke kopbal van captain Toine van Huizen vormden de verdere samenvatting van de eerste helft op Sportpark Schildman. Daarin viel ook nog de vele frustraties op het veld op: enerzijds richting de scheidsrechter, anderzijds naar ploeggenoten na een onzuivere bal.

Na rust wel goals
In de tweede helft een compleet nieuw elftal op het veld met onder meer nieuwelingen Benjamin Reemst, Malhory Noc en Elso Brito. Deze officieuze debutanten zagen al snel twee doelpunten: Dieter Vanhees schoot Jong Antwerp op voorsprong vanaf de strafschopstip, maar na vijf minuten kwam FC Dordrecht alweer op gelijke hoogte via Elgero King: 1-1. Dat betekende alweer het tweede doelpunt van de jeugdige verdediger in de voorbereiding.
De nog frisse Schapekoppen waren de betere na de gelijkmaker. Alessio Miceli werd na dik een uur gevloerd in het Antwerpse zestienmetergebied, spits Stijn Meijer schoot de daaropvolgende penalty raak: 2-1.

Meijer belangrijk
Zo’n strafschop is vaak een koud kunstje, maar de volgende Dordtse treffer was juist enorm fraai te noemen. Meijer dolde twee tegenstanders en plaatste de bal beheerst in de linkeronderhoek. Het bleef 3-1 op sportpark Schildman en zo won FC Dordrecht ook het derde oefenduel. Eerder in de voorbereiding versloeg FC Dordrecht al VV Arnemuiden (4-0) en Egalité Academy (2-1).
Komende zaterdag neemt de ploeg van trainer Michele Santoni het aan de Krommedijk op tegen KV Kortrijk.
© Corrado Francke | RTV Dordrecht

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.