FC Dordrecht mist passie

FC Dordrecht sloot zaterdag het trainingskamp in Hellevoetsluis met een 0-2 overwinning op het regioteam van Voorne-Putten af. Coach Harry van den Ham, die een handvol basiskrachten spaarde met het oog op de aanstaande krachtmetingen met ADO Den Haag en Feyenoord, was echter niet te spreken over de manier waarop dat gebeurde.

Drie dagen na de hoopvolle 1-0 triomf op competitiegenoot FC Den Bosch toonde FC Dordrecht op het kunstgrasveld van Nieuwenhoorn een heel ander gezicht. Zonder de vanaf de tribune toekijkende Warner Hahn, Wilmer Kousemaker, Jeffry Fortes, Adnan Alisic en Andreas Luckermans bood Harry van den Ham andere spelers een kans om zich tussen de vaste kern te spelen.

,,Er is mij daar een hoop over duidelijk geworden,” opende Van den Ham zijn analyse over de vierde wedstrijd in de oefencampagne van FC Dordrecht waarin het wederom geen tegentreffer incasseerde. ,,Er zijn wat jongens door de mand gevallen, zij konden het niet opbrengen om tegen een regioteam het maximale te geven. Dat betekent dat ik andere keuzes moet maken.”

Carlos Carrasco, de proefspeler die tegen Den Bosch en op de trainingen een puike indruk achterliet, ontbrak zaterdag in de selectie van de Dordtenaren. De Spanjaard was even terug in zijn vaderland maar wordt dinsdag weer in Dordrecht verwacht, de dag van de volgende oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag bij Laakkwartier. ,,Dan zal er ook zeker een ander elftal staan,” vervolgde Van den Ham zijn relaas. ,,De selectie is nog krap, ik ben voorzichtig met de spelers. Tegen dit regioteam zaten er daarom wel vijf of zes basisspelers op de bank of tribune en speelden van het team van vorig seizoen alleen Josimar Lima, Danny Post en Marvin Peersman. Vorig jaar hadden we elf goede basisspelers en zes goede bankzitters. Nu hebben we acht goede basisspelers, drie die er tegenaan zitten en de rest is, op dit moment, niet voldoende.”

De terugkeer van de als aanvoerder opererende Danny Post was volgens Van den Ham het enige lichtpuntje van de middag. De Amsterdammer, die het eerste deel van de voorbereiding miste door een voetblessure, veroverde veel ballen op het middenveld en bracht de meer offensief ingestelde pionnen in de eerste helft meerdere malen in stelling tegen het door Marco Jalink gecoachte regioteam waarin ook de voormalige Dordtse jeugdspelers Nick de Bil en Jan Tuitel acteerden.

Na een kwartier ging Giovano Godeken met de bal aan de voet alleen af op Richard Venneker, maar de Brielle-doelman kon de inzet pareren. Weifelend optreden van Venneker bij een voorzet van Everon Pisas was even later debet aan het eerste doelpunt van Erixon Danso in het zeegroene shirt van de Dordtenaren.

De vleugelaanvaller, die eerder voor FC Utrecht in de eredivisie uitkwam, toonde zich ondanks zijn treffer en de overwinning kritisch. ,,Deze wedstrijd moeten we maar snel vergeten. Normaal gesproken zouden we zo’n tegenstander weg moeten spelen met een doelpuntje of vijf verschil. Helaas zat dat er nu niet in. Zelf moet ik nog meer brengen, ik ben niet tevreden met één goede actie per wedstrijd, dat moeten er tien worden.”

In de tweede helft had FC Dordrecht vrijwel continu balbezit, maar deed het daar door slordigheden weinig mee. Nadat Koen Speelman Jair Balrak neerlegde in het zestienmetergebied kon de aflosser van spits Jessy Mayele de score nog verdubbelen.

Opstelling FC Dordrecht: Alliet; Wormgoor, Vet, Lima, Peersman (46. Jongeneel); Post (46. Onyeike), Godeken, Potkamp; Danso, Mayele (46. Balrak), Pisas.

Tekst: Yorick Groeneweg AD/De Dordtenaar

Foto: Erwin Spek | Bekijk de complete Fotoreportage van Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.