FC Dordrecht klaar om ongeslagen reeks voort te zetten tegen Jong PSV

Wordt de, inmiddels toch wel bijzondere, reeks van elf ongeslagen wedstrijden in de competitie aanstaande vrijdag voortgezet? Om 20.00 uur wordt er afgetrapt tegen Jong PSV, dat momenteel op de 15e plek staat.

 

Jong PSV

Jong PSV heeft al vier wedstrijden op rij niet gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie. In 13 gespeelde wedstrijden hebben de Brabanders 13 punten verzameld. Met uitzondering van Jong Ajax zijn de jonge talenten uit Eindhoven de ploeg met de meeste tegendoelpunten in de competitie. Het team onder leiding van Wil Boessen heeft 28 tegendoelpunten geïncasseerd en zelf 17 doelpunten gescoord.

Jason van Duiven is de topscorer van Jong PSV. De 18-jarige spits heeft in acht wedstrijden vier doelpunten op zijn naam staan. De speler met de meeste assists is Mylian Jiménez, hij heeft in acht wedstrijden vier assists gegeven. Vaak reizen meerdere spelers mee met de O19 in de Youth League en dat was deze week ook weer het geval. Onder andere Kwaaitaal, Bars en Uneken namen deel aan de wedstrijd tegen de Franse leeftijdsgenoten.

De twee meest recente transfers tussen Jong PSV en FC Dordrecht vonden plaats in 2010 en 2018. In 2010 maakte Ridney Cairo de overstap van Jong PSV naar FC Dordrecht. De verdediger kwam in het Dordtse shirt tot 16 wedstrijden waarin hij één keer een assist gaf. In 2018 bewandelde Bannani dezelfde weg, hij gaf één assist in acht wedstrijden.

 

FC Dordrecht

FC Dordrecht staat momenteel op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 22 punten. De achterstand op de koploper, Roda JC, bedraagt slechts vijf punten. In de competitie werd er pas één keer verloren, uit bij Willem ll. Thuis op de Krommedijk zijn de Dordtenaren nog steeds ongeslagen. Bovendien staat het team van Santoni bekend als een indrukwekkende doelpuntenmachine, met al 30 doelpunten op hun naam, waarbij alleen SC Cambuur er meer heeft gescoord. In de periodestand bezetten de Schapekoppen de derde plek met acht punten, slechts één minder dan Willem ll en De Graafschap.

In de ploeg van Santoni zit dé assistkoning van de KKD, Jari Schuurman. De middenvelder gaf al zeven assists en scoorde één keer. In drie andere seizoen was Schuurman acht keer betrokken bij een goal maar alleen in 2019/2020 ging hij over die acht heen, hij bleef steken op negen. Het lijkt er sterk op dat de in Gorinchem geboren speler deze statistiek ruimschoots zal verbeteren. In de ploeg bevindt zich ook een echte goalgetter, Rene Kriwak. In de laatste zes KKD wedstrijden wist de Oostenrijker zes keer te scoren, in de KNVB Beker wist hij ook nog eens een hattrick te maken.

De afgelopen maanden heeft Michele Santoni het voor elkaar gekregen een echt team te vormen. Met meer dan tien nieuwe spelers in de selectie is het nu een team dat voor elkaar klaarstaat en samen geweldig voetbal laat zien. FC Dordrecht en SC Cambuur zijn dé nummer één als het gaat om verschillende spelers met een doelpunt op hun naam, het zijn er dertien.

 

Onderlinge balans

Van de laatste vijf ontmoetingen tussen FC Dordrecht en Jong PSV eindigden twee in een overwinning voor FC Dordrecht, terwijl Jong PSV één keer zegevierde en er twee keer een gelijkspel was. In drie van deze vijf wedstrijden werd er slechts één keer gescoord, terwijl in de overige twee wedstrijden twee doelpunten vielen. Met Jong PSV dat dit seizoen veel tegendoelpunten incasseert en FC Dordrecht dat juist veel doelpunten maakt, zou dit van invloed kunnen zijn op deze statistiek.

 

Scheidsrechter

De scheidsrechter voor deze wedstrijd is Vereijken, bijgestaan door Waleveld en Rasch als assistent-scheidsrechters. Boel fungeert als de vierde official. Vereijken heeft al zes keer eerder een wedstrijd van FC Dordrecht gefloten, waarin de club slechts één keer verloor. De meest recente wedstrijd die hij leidde was de 2-4 overwinning van de Schapekoppen op FC Emmen.

De wedstrijd tegen Jong PSV belooft een leuke te worden. Wil je hier bij zijn en een leuk avondje FC Dordrecht meemaken? Koop je tickets via tickets.fcdordrecht.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.