FC Dordrecht in bloedvorm

Met een ploeg in vorm breidt FC Dordrecht de ongeslagen reeks uit naar tien wedstrijden. Op dit moment staan de Dordtenaren op de tweede plek in de tweede periode met de meeste doelpunten én het hoogste doelsaldo. De gemaskerde Schuurman speelde een goede wedstrijd en gaf weer een assist, hiermee staat hij op de eerste plek in het assist klassement. Kriwak scoorde weer, dit keer met zijn voeten, en Segecic speelde een uitstekende wedstrijd met twee goals als resultaat.

 

In de opstelling van FC Dordrecht is één wijziging te vinden ten opzichte van de wedstrijd tegen Helmond Sport. Tsoungui keert terug van een blessure, daarom neemt Bartek Smolarczyk weer plaats op de bank. Bij FC Den Bosch staat Jaron Vicario in de basis, hij speelde 135 wedstrijden voor FC Dordrecht.

In de eerste aanval van de wedstrijd is het meteen raak. Kriwak wordt diep gestuurd door Schuurman, de Oostenrijker blijft kalm en schuift de bal langs doelman Ojrzynski. In het eerste kwartier zij de kansen voor de Schapekoppen. De grootste kans is voor Adrian Segecic, vanaf het randje van de zestien meter schiet hij net naast het doel. Even later schiet de Australiër wel raak, hij scoort de 2-0. Heel dicht bij het doel schiet hij de bal tegen zijn tegenstander aan, de rebound schiet hij hard in het net.

Na de tweede goal is er een kans(je) voor FC Den Bosch, Tsoungui heeft moeite met de bal in het eigen zestienmetergebied. De Bosschenaren weten dit niet goed uit te spelen, het schot van Ikeshita gaat over het doel van Plogmann. In de 23e minuut weet FC Den Bosch te scoren vanuit een corner. Luke Mbete-Tabu kopt van dichtbij raak en laat Plogmann machteloos en brengt de spanning terug. Die spanning duurt niet lang want Segecic scoort 70 seconden later, na een goede pass van Kriwak, de 3-1. Het is de tweede goal van de Australiër in deze wedstrijd. Tot de rust zijn er meerdere kansen voor de Dordtenaren, de stand blijft echter op 3-1 hangen.

 

De tweede helft begint met één andere speler aan de aftrap, Smolarczyk vervangt Tsoungui. De eerste kans van de tweede helft is voor FC Den Bosch. Gyamfi is mee opgekomen en kapt naar binnen, zijn schot komt tegen de paal. In de 61e minuut is FC Dordrecht héél dicht bij het volgende doelpunt. Het schot van Schuurman, die een uitstekende wedstrijd speelt, wordt niet goed verwerkt door doelman Ojrzynski die de bal vervolgens net op tijd van de lijn weg te tikken. Vervolgens is het Rocco Shein die de bal wel in het doel weet te schieten, zijn schot wordt aangeraakt door Mbete waardoor de keeper kansloos is. Na de treffer belanden er een aantal plastic bekertjes op het veld waarna Van der Laan de spelers naar binnen dirigeert.

Na de bekende ‘afkoelingsperiode’ krijgen beide ploegen wat kansen. Eén daarvan is voor oud-Dordtenaar Vicario die de bal een eindje over schiet. Bij FC Dordrecht zijn ’t Zand en Aberkane er in gekomen voor Shein en Bronkhorst. Later komen ook Receveur en Osundina in de ploeg, Sebaoui en Schuurman verlaten het veld. In de 82e minuut belandt de bal tegen een hand van een Bosschenaar waarna Van der Laan, terecht, naar de stip wijst. Suray blijft rustig en bepaalt de eindstand, 5-1.

Bedankt voor de goede sfeer aan de Krommedijk! Zien we jullie in Lisse en Groningen? Koop je kaartjes via tickets.fcdordrecht.nl

 

Opstelling FC Dordrecht: Luca Plogmann; Ilias Bronkhorst (66. Abdallah Aberkane), Jop van der Avert, Antef Tsoungui (46. Bartek Smolarczyk), John Hilton; Jari Schuurman (77. Tim Receveur), Rocco Shein (66. Shiloh ’t Zand), Mathis Suray; Adrian Segecic, Rene Kriwak, Ilias Sebaoui (77. Korede Osundina)

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.