FC Dordrecht gaat de boot in

De spelers van FC Dordrecht zien van hun ‘eigen’ stad normaliter niet veel meer dan het stadion en het trainingscomplex aan de Krommedijk. Dat is sinds gisteren, na een rondvaart en een wandeling door de Merwestad, verleden tijd.

Enige consternatie rond de klok van één uur bij de afvaartsteiger van de Dordtevaar, in de schaduw van de Wijnbrug. De spelers en begeleiding van FC Dordrecht zijn nog niet op de afgesproken plek gearriveerd. ,,En om twee uur heb ik de volgende rondvaart gepland staan,” moppert schipper Theo de Bot. ,,Ze mogen dan bovenaan staan, tijd is natuurlijk wel tijd.”

FC Dordrecht, de huidige trotse lijstaanvoerder in de eerste divisie, doet een middagje sightseeing in eigen stad. Een idee van communicatiemedewerker Elisa Kuster, met bestuurlijke goedkeuring van voorzitter Ad Heijsman. ,,Het overgrote deel van onze spelersgroep komt van ver buiten de stad en ziet eigenlijk niet meer dan ons complex. Het is goed dat de spelers Dordrecht eens leren kennen.”

Met vertraging arriveren de spelers, onder begeleiding van teammanager Ariejan Wallaard en elftalleider en Dordtenaar Duco Bolte uiteindelijk bij de steiger. De stemming is vooral uitgelaten. ,,Mijn Dordtse vuurdoop,” lacht Amsterdammer Javier Vet.

Yoëll van Nieff neemt met iets meer aandacht de indrukken in zich op. Van Nieff zit sinds vorige week bij FC Dordrecht. De Groninger huist momenteel in een bed and breakfast in de Merwestad, waar hij de komende maanden zal blijven vertoeven. ,,Op korte termijn is er andere woonruimte. Deze stad is anders dan Groningen, maar bevalt me wel.”

Fragmenten uit artikel AD/De Dordtenaar 14 augustus 2013

Tekst:  Arco Bomgaars
Foto:  Rinie Boon

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.