FC Dordrecht en PEC Zwolle bereiken akkoord over transfer Anouar El Azzouzi

 

De verwachte transfer van Anouar el Azzouzi is een feit. In de loop van vorig seizoen kwam de belangstelling voor de wekelijks uitblinkende centrale verdediger al op gang en afgelopen vrijdag gonsde het van de geruchten toen El Azzouzi niet op de spelerslijst stond bij de oefenwedstrijd in Maurik. PEC Zwolle wordt zijn volgende club.

Anouar el Azzouzi kwam in de zomer van 2021 op amateurbasis naar FC Dordrecht. Hij maakte zijn debuut als invaller tijdens de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo en twee weken daarna stond hij voor het eerst in de basisopstelling. Hij ontwikkelde zich dermate goed dat hij tijdens het seizoen 2021-2022 zijn eerste profcontract tekende.

In korte tijd werd Anouar een vaste basisspeler en sterkhouder in het team van Michele Santoni.  Verschillende clubs toonden interesse in de talentvolle speler waarvan PEC Zwolle concreet werd. Michele Santoni: “Wij wisten dat Anouar een transfer zou kunnen gaan maken. Een goede ontwikkeling voor hem persoonlijk en ook voor de club. Anouar is inmiddels de zesde speler in de afgelopen twee seizoenen die een stap omhoog heeft gemaakt. De sportieve teamprestaties moeten wij verbeteren, maar op het transferresultaat kunnen we best trots op zijn. Wij wensen hem heel veel succes bij zijn nieuwe club in de eredivisie.”

Met zijn overstap naar het gepromoveerde PEC Zwolle volgt Anouar zijn tweelingbroer Oussama die in België bij Royale Union Saint Gilloise op het hoogste niveau speelt. “Ik ben blij dat ik in de eredivisie ga spelen en wilde ook graag een stap omhoog maken. PEC is een mooie club die goed bij me past. Ik ga ook in Zwolle wonen zodat ik mij volledig op het voetbal kan richten”.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.