FC Dordrecht behaalt vierde overwinning

De voorbereiding blijft prettig verlopen voor FC Dordrecht. Hoewel resultaten in deze fase van het seizoen volgens de kenners ‘niets zeggen’, is het voor de supporters wél lekker om naar te kijken. In het landelijk gelegen Woudrichem noteerden de Schapekoppen een keurige 2-0 winst tegen FC Den Bosch.

Al vroeg liep het gezellig en verzorgd ogende Sportpark “Het Bolwerk” leuk vol en maakte de gastvrije ontvangst een relaxt sfeertje. De geurende hamburgers op de barbecue onder de overkapping van het terras maakte de beleving van de uiteindelijk toch afkoelende zomeravond compleet.

Belangrijker dan de uitslag is dat het spel evenwichtig oogt, ongeacht de door Michele Santoni gekozen oefensamenstelling. Omdat Dordrecht en Den Bosch dit weekend beiden een dubbel programma hadden gepland, waren de opstellingen daar ook op aangepast. De ploegen hielden elkaar daarin lange tijd in evenwicht waarbij FC Dordrecht de complimenten voor het beste spel in ontvangst mocht nemen.

Het eerste echte gevaar kwam op naam van Benjamin Reemst die in de 22e minuut van dichtbij de paal raakte. Uit de rebound schoot Malhory Noc in de handen van de Bossche goalie. Ook daarna bleef Dordt de meest aanvallende partij, pas op slag van rust behoefde Trevor Doornbusch handelend op te treden.

Na de onderbreking groeide het Dordtse overwicht en namen de kansen toe. Toch duurde het tot de slotfase voor de doelpunten vielen. Benjamin Reemst vond na een fraaie aanval met een bekeken schuiver het net: 1-0.

Kort voor tijd ramde de ijverige Pepijn Doesburg vanaf elf meter de 2-0 uit een door de zoon van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond toegekende strafschop (handsbal FC Den Bosch) onhoudbaar tegen de touwen.

In het Dordtse kamp viel na afloop voorzichtige tevredenheid om het vertoonde spel te noteren. “Er is nog niets zeker, iedereen zal scherp moeten blijven om een basisplaats te krijgen óf te behouden”.

Opstelling: Doornbusch; Bouman (78. Antef), Van der Avert, Baars, Brito; Van Vianen, Reemst, ‘t Zand; Noc, Doesburg, Van Gennip (46. De Bie).

 

Foto: Sam (FC Den Bosch)

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.