Fantastische avond aan de Krommedijk

Het was een heerlijke wedstrijd in het Matchoholic Stadion gekenmerkt door veel doelpunten, intense strijd en een geweldige sfeer. Twee spelers die twee keer scoorde, Kriwak en Sebaoui. Korede Osundina debuteerde en uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 5-2 overwinning voor de Schapekoppen. Hiermee behaalde de ploeg van Santoni de eerste thuis overwinning en de derde overwinning van het seizoen. De ongeslagen reeks werd uitgebreid naar zeven wedstrijden. Kortom, genieten.

 

FC Dordrecht neemt het tegen SC Cambuur op met dezelfde basisopstelling als een week eerder in Eindhoven. Korede Osundina neemt voor de eerste keer plaats op de bank nadat hij sinds deze week weer meetraint.

Beide teams beginnen vol energie aan het duel. SC Cambuur krijgt als eerste een hoekschop, maar twee minuten later is het de beurt aan FC Dordrecht. Kriwak torent boven iedereen uit, zoals hij al doet zonder te springen, en weet zijn hoofd tegen de bal te krijgen. De bal vliegt richting de verre hoek en belandt achter doelman Yanick van Osch in het net. Hiermee scoort Kriwak zijn tweede doelpunt voor de Dordtenaren in de Keuken Kampioen Divisie. In het eerste kwartier blijft de thuisploeg de dominante partij, wat resulteert in diverse kansen. Een van die kansen ontstaat wanneer Jari Schuurman probeert de bal met een subtiele lob over Yanick van Osch, de doelman van Cambuur, te plaatsen. Helaas gaat de bal net naast het doel, waardoor de stand op 1-0 blijft in het voordeel van FC Dordrecht.

In de 22e minuut verdubbelen de Schapekoppen de voorsprong. Na een goede versnelling van Rocco Shein geeft hij een dieptepass op Sebaoui. Sebaoui lijkt wat te veel aan de buitenkant terecht te komen met de bal maar weet op miraculeuze wijze de bal in het doel te krijgen. Dit is een hele snelle, misschien wel onverwachte voorsprong voor de Dordtenaren.

Na dit doelpunt krijgt SC Cambuur een aantal corners, ook hier bewijst Rene Kriwak dat hij kopsterk is. De spits is echt heer en meester in de lucht voor de thuisploeg. Uiteindelijk is het Van de Water die twee kansen achter elkaar krijgt. Bij de eerste kans kopt hij de bal over het doel, en bij de tweede kans schiet hij naast, Plogmann houdt zijn doel voorlopig nog schoon. Niet veel later is het opnieuw de ploeg uit Friesland die dreigend is, Balk krult de bal naast. In de 30e minuut komt FC Dordrecht op een 3-0 voorsprong, het is opnieuw de boomlange Kriwak die weet te scoren. Het is niet verrassend dat de bal bij een corner richting hem gaat, toch slaagt hij er weer moeiteloos in om de bal in het doel te koppen. De Oostenrijkse spits scoort hiermee zijn tweede doelpunt van de avond.

Niet veel later krijgt Kriwak dé kans om zijn hattrick te voltooien. Hij speelt de bal vrij maar Van Osch weet te redden. In de daaropvolgende tegenaanval is het Plogmann die uitstekend redt en het lijkt erop dat hij op de rebound van Van de Water opnieuw een redding maakt. De grensrechter oordeelt anders en concludeert dat de bal over de lijn is geweest, 3-1. Na dit doelpunt is het opnieuw Cambuur dat dreigend is met verschillende kansen, maar ze slagen er niet in te scoren. Tijdens een hoekschop krijgt Silvester van de Water een enorme kans, op de een of andere manier lukt het hem echter om de bal naast het doel te plaatsen. FC Dordrecht gaat de rust in met een voorsprong van 3-1.

 

Sjors Ultee, de coach van SC Cambuur, voert één wissel door in de rust. Marco Tol blijft achter in de kleedkamer, Floris Smand komt voor hem in de ploeg. Aan het begin van de tweede helft is FC Dordrecht meteen weer gevaarlijk. Rene Kriwak wordt diep gestuurd en legt breed op Segecic, de Australiër wordt net genoeg gehinderd en krijgt de bal niet goed op doel. Niet veel later is het aan de andere kant gevaarlijk. Caschili komt op en geeft de bal strak voor het doel. Plogmann weet zijn hand erbij te krijgen en voorkomt daarmee dat Smit kan afronden. Niet veel later is het Remco Balk die dicht bij het doel de kans krijgt, maar hij slaagt er niet in de bal onder controle te krijgen en botst hard tegen Plogmann aan, gelukkig valt het mee.

In de 56e minuut voert Ultee zijn tweede wissel door, Van de Water verlaat het veld voor Uldrikis. Vijf minuten later gaat Segecic diep en bevindt zich in een uitstekende positie. Hij heeft de keuze om zelf te schieten of de bal breed te leggen op Kriwak. Hij besluit voor het schot te gaan, maar schiet recht op Van Osch af.

In de 71e minuut wisselt Cambuur twee keer. Kooistra en El Hilali komen voor Caschili en Balk. Niet veel later maakt Joey de Bie zijn opwachting voor FC Dordrecht, terwijl de man die twee doelpunten op zijn naam heeft staan, Rene Kriwak, het veld verlaat. Het leek er even op dat Dieperink zijn kaarten was vergeten maar als Tsoungui protesteert tovert hij ze toch tevoorschijn. Tsoungui ontvangt zijn vijfde gele kaart van het seizoen wat betekent dat hij geschorst is voor de volgende wedstrijd.

Cambuur en Dordrecht wisselen allebei, bij de Friezen komt De Koe voor Van Kaam en bij FC Dordrecht komt Osundina voor Segecic. De jonge Amerikaan maakt zijn debuut voor de ploeg van Michele Santoni. Meteen hierna schiet Shein twee keer van dichtbij tegen zijn tegenstander aan, vervolgens caramboleert de bal bijna in het doel maar hij gaat over. Osundina speelt zich in de 83e minuut knap vrij en vuurt een schot af op het doel van Van Osch, de bal gaat net naast.

In de 85e minuut scoort ook Ilias Sebaoui zijn tweede doelpunt in de wedstrijd. Na een uitstekende actie geeft Osundina een pass naar Sebaoui, die op indrukwekkende wijze twee verdedigers uitspeelt en de bal prachtig in het net schiet. Drie minuten later scoort Fedde de Jong, die is opgeroepen voor Jong Oranje, de 4-2. Direct wisselt Santoni drie keer ’t Zand, Smolarczyk en Receveur komen voor Sebaoui, Bronkhorst en Shein.

In de 91e minuut barst het feest los in het Matchoholic Stadion wanneer aanvoerder Mathis Suray op prachtige wijze de 5-2 tegen de touwen jaagt. Dit betekent meteen het eindresultaat van de wedstrijd!

Bedankt voor de geweldige sfeer en aanmoedigingen deze avond! Het was een geweldige wedstrijd die niet snel vergeten wordt!

 

Opstelling FC Dordrecht: Luca Plogmann; Ilias Bronkhorst (89. Smolarczyk), Jop van der Avert, Antef Tsoungui, John Hilton; Jari Schuurman, Rocco Shein (89. Receveur), Mathis Suray; Adrian Segecic (82. Osundina), Rene Kriwak (71. De Bie), Ilias Sebaoui (89. ’t Zand)

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.