Fans Jupiler League clubs enthousiast

Met wederom een groei in het aantal deelnemers aan het Jupiler League Fanonderzoek mag ook de derde editie weer betiteld worden als een groot succes. Alle clubs willen via deze weg dan ook graag alle supporters bedanken voor hun bijdrage aan het Jupiler League Fanonderzoek.

De doelstelling van het Fanonderzoek is om de Jupiler League clubs inzicht te verschaffen in houding, gedrag en verwachtingen van haar voetbalfans. De resultaten van het huidige Fanonderzoek bieden dan ook weer concrete aanknopingspunten voor de clubs om nog beter in te kunnen spelen op de behoeften van de fans.

Een kleine greep uit de belangrijkste resultaten:

– Het stadionbezoek wordt als zeer goed ervaren.
– De waardering van de fans over de (zeer) goede sfeer in de stadions van de Jupiler League is dit jaar gestegen naar 86%.
– Seizoenkaarthouders in de Jupiler League gaan gemiddeld 15 keer per seizoen naar het stadion voor een thuiswedstrijd.
– Negatieve situaties (zoals geweld en spreekkoren) komen in de Jupiler League stadions volgens supporters heel weinig voor en zorgen nog minder vaak voor overlast dan voorgaande seizoenen.
– Over het algemeen zijn supporters tevreden over de sportiviteit en het onderling respect van spelers en trainers.
– Bijna de helft van de supporters van de Jupiler League clubs is actief op Facebook en bijna 84% van deze gebruikers volgt het nieuws rondom hun club via Facebook.

Patrick Brand, Algemeen Directeur Coöperatie Eerste Divisie (CED), over het onderzoek: “De enorme respons van ruim 10.000 fans toont maar weer eens de betrokkenheid van de achterban van onze clubs aan. Een belangrijk resultaat voor de divisie is dat meer supporters met hun kinderen naar de stadions komen en de kindvriendelijkheid van de stadions steeds beter wordt beoordeeld.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.