Eredivisie waardige wedstrijd in Groningen

Een Eredivisie waardige wedstrijd op de zondagmiddag in Groningen. FC Dordrecht, dat al tien Keuken Kampioen Divisie wedstrijden ongeslagen is, staat tegenover FC Groningen, dat al vijf opeenvolgende KKD wedstrijden niet heeft gewonnen. De aftrap vindt plaats om 14.30 uur in de Euroborg.

 

FC Groningen

De recente prestaties van FC Groningen zijn niet al te best. In de Keuken Kampioen Divisie hebben ze vier van hun laatste vijf wedstrijden verloren en één keer gelijkgespeeld. Met 14 punten uit 12 wedstrijden bevinden de Groningers zich momenteel op de 13e plaats. In de KNVB Beker stonden ze tegenover Rijnsburgse Boys en wonnen ze met 1-0 in Rijnsburg. Over 12 wedstrijden hebben de Groningers 16 doelpunten gescoord en 14 doelpunten tegen gekregen.

In de 13 wedstrijden waarin hij heeft gespeeld, wist hij vijf doelpunten te maken. De koning van de assists is Leandro Bacuna, die in 13 wedstrijden betrokken was bij het geven van drie assists.

De laatste speler die de overstap maakte van FC Dordrecht naar FC Groningen was Billy Maximiano. Deze veelzijdige aanvaller speelde 29 wedstrijden voor FC Dordrecht, waarin hij vijf doelpunten scoorde en vier assists gaf. Bij FC Groningen speelde hij 19 wedstrijden, maar slaagde er niet in om doelpunten te maken. In 2014 werd William Troost-Ekong uitgeleend door FC Groningen. De verdediger droeg het Dordtse shirt in 34 wedstrijden, terwijl hij slechts twee keer voor Groningen uitkwam. Sindsdien heeft de Nigeriaanse speler bij verschillende grote clubs gespeeld, waaronder Watford en Udinese.

 

FC Dordrecht

De Schapekoppen zijn bezig aan een geweldige reek van ongeslagen wedstrijden, de teller staat inmiddels op elf. In de KNVB Beker hebben de Schapekoppen zich gekwalificeerd voor de volgende ronde en in de Keuken Kampioen Divisie leden ze voor het laatst (en voor het eerst dit seizoen) een nederlaag op 18 augustus 2023. Met 28 doelpunten is FC Dordrecht de meest productieve ploeg in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl ze 16 tegendoelpunten hebben geïncasseerd. Bovendien is FC Dordrecht het team met de meeste gelijke spelen, namelijk zes stuks.

Kriwak en Schuurman leveren dit seizoen uitstekende prestaties. De spits heeft in de laatste zes wedstrijden maar liefst acht doelpunten gescoord en tevens een assist gegeven. Jari Schuurman blinkt uit als de onbetwiste koning van assists in het team van Santoni. Als middenvelder heeft hij al zeven assists geleverd in dit seizoen.

 

Onderlinge balans

FC Dordrecht heeft tot dusver 32 wedstrijden tegen FC Groningen gespeeld, waarvan de meest recente een bekerwedstrijd in 2022 was. Helaas resulteerde deze wedstrijd, net zoals 23 andere ontmoetingen met Groningen, in een nederlaag. In het Eredivisieseizoen 2014/2015 werd één keer een gelijkspel van 1-1 tegen Groningen behaald. De laatste keer dat FC Dordrecht een uitwedstrijd in Groningen won, dateert van 1976.

 

Scheidsrechter

De scheidsrechter voor de wedstrijd van aankomende zondag is Alex Bos, bijgestaan door assistent-scheidsrechters Koopman en Van Kampen, en vierde official Lodeweegs. Alex Bos heeft de afgelopen jaren meerdere keren wedstrijden van FC Dordrecht gefloten. De resultaten in de recente wedstrijden onder leiding van Bos zijn wisselend, met twee overwinningen, twee gelijke spelen en drie nederlagen.

Leggen jullie de reis van 240 kilometer richting Groningen af? We rekenen op jullie! Koop je tickets via tickets.fcdordrecht.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.