Energiek Dordt meets formula student team TU Delft

Samen met de grootste student design competitie van de wereld nieuwe energie creëren.

Formula Student Team TU Delft

Studenten van de TU Delft bouwen een jaar lang aan een elektrische racewagen om de grootste student design competitie van de wereld te gaan winnen. Zij testen in augustus de elektrische racewagen ‘DUT 22’ (Delft University of Technology 2022) bij FC Dordrecht. Om de design competitie te kunnen winnen is innovatie nodig. Zij willen daarmee een bijdrage leveren aan een duurzame wereld.

 

Energiek Dordt

Met Energiek Dordt werkt FC Dordrecht aan een gezonde toekomst voor de club, stad en de regio. Door samenwerking tussen het betaald voetbal, het bedrijfsleven, onderwijs, overheid en maatschappelijke organisaties creëren wij nieuwe energie en waarde voor Dordrecht en Drechtsteden. Op sportief, maatschappelijk en economisch vlak. Met de verbindende kracht van het betaald voetbal als groot populair sociaal netwerk van 8,2 miljoen voetballiefhebbers. Wij hebben een gezamenlijke ambitie gecreëerd rond twee waardevolle thema’s de energietransitie en vitaliteit: Energiek Dordt, ‘Samen creëren we nieuwe energie voor Dordrecht en Drechtsteden’.

Van 0 naar 100 km/u in 2 seconden. Sneller dan de RB 18 van Max Verstappen. Spektakel, samenwerking, innovatie en duurzaamheid op 8 augustus bij FC Dordrecht.

Energiek Dordt en Student Team Delft nodigen in samenwerking met AMEGA, AA Lease, MAAT E-Mobility, duurzaamheidsfabriek, gemeente Dordrecht, Smart Delta Drechtsteden en Economic Development Board mensen en organisaties uit voor een 1 ½ uur inspirerende ontmoeting op maandag 8 augustus. Aanvang is 15.00 uur en de finish is om 16.30 uur.

Lancering van een Energiek Dordt Duurzaamheidschallenge: ‘De eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands Betaald Voetbal’

FC Dordrecht zal samen met partners tijdens de ontmoeting met Formula Student Team TU Delft ook een Energiek Dordt Duurzaamheidschallenge lanceren: ‘De eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands Betaald Voetbal’. De afgelopen maanden is dit idee ontstaan door de vele Energiek Dordt gesprekken met bedrijven, overheid, onderwijs en maatschappelijke organisaties. Inmiddels zijn er al verschillende partners aan boord zoals de gemeente Dordrecht, Smart Delta Drechtsteden, maatschappelijk/culturele organisaties en bedrijven om dit initiatief nu samen te lanceren en tot een succes te brengen.

Samenwerken, innoveren, nieuwe energie creëren.

Op vrijdag 19 mei 2023 speelt FC Dordrecht haar laatste wedstrijd van het seizoen 2022-2023 tegen TOP Oss. Gedurende een heel voetbalseizoen dagen wij iedereen uit om door samenwerking tussen betaald voetbal, bedrijfsleven, onderwijs, overheid en maatschappelijke organisaties op zoek te gaan naar nieuwe ideeën en initiatieven om samen ‘De eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands Betaald Voetbal’ te gaan spelen. Met als doel om bewustwording en verantwoordelijkheid in de samenleving te vergroten om de gestelde doelen op het gebied van duurzaamheid in Dordrecht en Drechtsteden samen te realiseren. Wij zullen het initiatief nemen om ook Top Oss te betrekken en samen te werken met de KNVB.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.