Energiek Dordt krijgt loon naar werken

Tegen een piepjong AZ sleepte FC Dordrecht op de valreep dankzij een frommelgoal van de uitblinkende Anouar el Azzouzi toch nog drie punten uit de strijd. De nipte 1-0 zege was een beloning voor de energie die het in de wedstrijd had gestoken, maar ook opmerkelijk omdat deze na een tweede gele kaart voor Tidjana Toure in ondertal werd binnen gehaald.

Het meest flitsende van de avond vond echter voor de uitgestelde aftrap plaats. Even voor achten pakten donkere wolken zich in een dreigende ambiance samen boven het Matchoholic Stadion. Met Buienradar als collectieve informatiebron in de hand kwam de uitbarsting voor niemand als verrassing en werd het gedonder gelaten aanvaard. Een kwartier later gaf scheidsrechter Eigelsheim in de catacomben het ‘sein veilig’ en konden de gladiatoren met gejuich in de doorweekte arena worden verwelkomd.

In zijn basisopstelling had Michele Santoni noodgedwongen twee wijzigingen moeten aanbrengen. De geblesseerde Schippers en Çetin waren vervangen door Aberkane en Receveur. Dit deed geen afbreuk aan de nieuwe spelopvatting van de Dordtenaren, vanaf de aftrap werd vol gas naar voren gegeven. De hoopvolle start leidde niet tot echt grote kansen, maar was wel leuk om naar te kijken.

Net als het noodweer boven de Krommedijk ebde het overwicht op het veld ook snel weer weg. Het door Europese verplichtingen (Conference én Youth League) verjongde Jong AZ hield keurig stand en voetbalde zich zelfs naar de grootste kans, maar Liam Bossin redde knap met het hoofd. Aan de overkant verdween op slag van rust het afstandsschot van Tim Receveur net langs de paal.

In de tweede helft had het juniorenelftal uit Alkmaar een groter aandeel in strijd. Onder leiding van de talentvolle Bartek Smolarczyk en de uitblinkende Anouar el Azzouzi gaf een energiek Dordt echter niets weg en kon het zelf op meer blijven hopen.

Een kwartier voor tijd sloeg de vlam echt in de pan. Het mini opstootje aan de zijlijn kostte Tidjani Toure zijn tweede gele kaart, maar in ondertal kwam FC Dordrecht tot het beste voetbal. Met de ijverige Longo als aanjager rook het tegen het langzaam vermoeid rakende AZ de kans op een overwinning. Die aanvallende intenties werd met nog twee officiële minuten op de klok beloond toen El Azzouzi de hoekschop van Jari Schuurman al friemelend en frommelend tot de bevrijdende 1-0 promoveerde.

Samuele Longo had de score nog meer glans kunnen geven. De Italiaanse spits snelde in zijn eentje het halve veld over, maar stuitte uiteindelijk op de redding brengende keeper Deen. Ook zonder die tweede treffer kon even later de negende seizoenzege met opluchting gevierd worden.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin;  Aberkane (87. Reemst), Smolarczyk, El Azzouzi, Van der Avert; Schuurman, Suray Receveur; Noc (90+2. Pinas), Longo (90+2. Doesburg, Toure (74. rode kaart).

Foto: Nick Koole

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.