Clubfotograaf Michel Sterrenberg overleden

Gisteren bereikte FC Dordrecht het trieste nieuws dat oud-clubfotograaf Michel Sterrenberg was overleden. “In alle rust ingeslapen”, luidde het bericht, maar tegelijk ook een eenzaam heengaan.

Michel Sterrenberg ontdekt begin jaren tachtig zijn liefde voor de camera en tegelijk ook zijn betrokkenheid voor FC Dordrecht. Al snel zat hij iedere wedstrijd achter de achterlijn en stelde als freelancer geheel belangeloos zijn werk ter beschikking aan de club. Sterrenberg dook daarvoor vaak nog een keer zijn “donkere kamer” in om nog een paar extra plaatjes voor het programmaboekje af te drukken. Hij was trots op de bijdrage die hij voor ‘zijn’ club mocht leveren en haalde graag de wedstrijden terug die hij in beeld had gebracht, altijd beginnend met de woorden “Weet je nog…”

Bevlogen om zijn werk dat immer binnen fietsbereik is gebleven. Voor de uitwedstrijden van ‘zijn’ FC mocht hij meerijden met de De Dordtenaar of iemand van de club. In de bescheidenheid van zijn persoon was Michel daar telkens even dankbaar voor. Een aandoenlijk mens, altijd bereid om een ander te helpen. Daarom nam hij na het overlijden van zijn moeder ook gelijk de zorg voor zijn vader op zich.

Nadat ook zijn vader in februari van dit jaar was overleden, trok Michel zich steeds vaker terug in diens woning, één verdieping lager in de flat aan de Noordendijk. Hij werd onbereikbaar voor zijn collega’s van Dordt Centraal en liet ook de uitnodiging voor het 50-jarig jubileum van FC Dordrecht in juli bij herhaling onbeantwoord.

Fotograaf Thymen Stolk bekommerde zich om het lot van zijn collega en schakelde de hulpdiensten in waardoor Michel zijn laatste maanden toch verzorgd kon doorbrengen. Alle vragen blijven vooralsnog echter nog onbeantwoord…

De eerste foto van Michel (met Harrie Melis als hoofdrolspeler) is genomen tijdens de competitie opening van het seizoen 1983-1984. Het is tevens de allereerste Eredivisiewedstrijd van DS’79, zondagmiddag 21 augustus 1983 thuis tegen Go Ahead Eagles (2-2).

Onder: Nog één keer “Foto Michel Sterrenberg”: Een persoonlijke keuze uit zijn collectie. September 1987, Ajax uit in De Meer, 5-3 destijds. Negen spelers in één actie. Van links naar rechts: Slagboom – Rijkaard, Waslander – Winter, Witschge – Marree, Van der Heide – Stapleton, keeper Henk Dirven.

Inzet: Michel met zijn onlosmakelijke camera. (Foto Dordt Centraal)

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.