Een omgedraaide kerstwereld

Toine van Huizen tapte als een heuse barkeeper aan de lopende band biertjes, Jop van der Avert schonk met een brede glimlach borreltjes in en Rick Hoogendorp stond vol overgave de wijnglazen te poleren. Zomaar een beeld achter de bar in de businessclub afgelopen woensdag waar meer dan honderd vrijwilligers van FC Dordrecht dit keer de gasten waren.

Helemaal in de sfeer zoals kerstmis bedoeld is, samen met elkaar om het goede te delen. “Ik ben oprecht blij jullie allemaal bij elkaar te zien”, sprak Hans de Zeeuw in zijn toespraak. De directeur was direct na de Jaarvergadering van de KNVB vanuit Zeist in zijn auto gestapt om zich bij de kerstborrel aan te sluiten. “Met elkaar maken we onze club. De vrijwilligers – jullie dus – zijn daarin onmisbaar. Jullie doen het belangrijke werk buiten de schijnwerpers, buiten in de kou en regen zijn jullie de schakels waardoor de organisatie kan blijven draaien. Ik vind het mooi om te zien hoe groot we met elkaar zijn”.

Jari Schuurman, Benjamin Reemst en Tijn Baltussen namen de bardienst over terwijl Mauro Savastano de kerstmuziek inruilde voor een eigen playlist. Het kon allemaal, het mocht allemaal. Want zo is FC Dordrecht.

Voor deze ene keer – voor het gemak – had de club alleen de duurzaamheidsprincipes gelaten voor wat die waren en werd het saté buffet geserveerd met wegwerpservies. “Je mag opscheppen zo vaak als je wilt, maar gebruik daarvoor wel je eigen bord. Want we willen natuurlijk niet onnodig verkwisten”, sprak Dordts eigen chef-kok Patricia van de Logt quasi waarschuwend toen ze het buffet opende.

De spelersgroep vervulde met plezier hun nieuwe bedienende rol. “Het is mooi toch om op deze manier met elkaar te zijn”, sprak Elso Brito na afloop. “Het was ook echt gezellig, maar ook bijzonder om te zien hoeveel mensen zich vrijwillig voor de club inzetten”.

Bij vertrek kreeg iedereen een heerlijke kerststol mee naar huis met de oprechte wens van gezellige feestdagen te mogen genieten. Dat geldt ook voor een ieder die dit leest.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.