Duurzame vervoersopties voor een groene voetbalervaring aan de Krommedijk

Komt u ook duurzaam naar de wedstrijd net als Danny Makkelie?

🎥  Danny daagt u uit!

De eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands Betaald Voetbal is een collectieve challenge. Wij willen laten zien dat door samenwerking duurzaamheidsdoelen versneld kunnen worden gerealiseerd in Nederland en de wereld. Met deze uitdaging vragen wij aandacht voor het klimaat en om verantwoordelijkheid te nemen de toekomst van onze kinderen. Van u wordt ook verwacht om op een duurzame manier naar het stadion te komen. Bij deze informeren wij u over een aantal mogelijkheden die wij hebben gefaciliteerd, maar doen vooral een beroep op ieders creativiteit, verantwoordelijkheid en samenredzaamheid.

Wij gaan uit van het ‘STOMP Principe’.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan een beter klimaat en leefomgeving?

Eerst Stappen, dan Trappen, Openbaar vervoer, Mobility ‘as a service’ in deelvervoer en Privé auto. Bekijk hier de animatie video over het STOMP Principe van Smart Delta Drechtsteden.

Met de fiets naar het stadion?

Op de grote parkeerplaats aan de Reeweg zijde hebben wij extra fietsenrekken geplaatst.

Gratis gebruik van deelfietsen.

Op de weeskinderendijk, Energieplein, Leerpark en Sportboulevard zijn ook deelfietsen van “Donkey Republic” aanwezig. Deze kun je met de “Donkey Republic” app gemakkelijk reserveren. Met de code QBUZZFREE kun je op 19 mei gratis gebruik maken van de deelfietsen!

Reizen met elektrische bussen van Q-BUZZ (openbaar vervoer) is gratis!

In de kaart staan verschillende parkeerplaatsen, bushaltes en andere middelen om bij het FC Dordrecht stadion te komen. Op vertoon van een toegangsticket voor de wedstrijd kun je gratis met de elektrische bus reizen.

Kom je met de trein?

Vanaf het centraal station naar het stadion is het ongeveer 15 min. lopen.

Ook gaat er een bus richting het van Eemsteynplein. Vanaf hier is het stadion ongeveer 5 minuten lopen. Ook kun je met je ov-kaart een ov-fiets huren. Let op hiervoor moet je de optie voor het huren van een ov-fiets aanzetten via NS.nl. Het stadion is vanaf het centraal station ongeveer 5 minuten fietsen.

Met de waterbus van Blue Amigo?

Je kunt ook de waterbus van Blue Amigo richting Merwekade nemen. Je mag je fiets meenemen op de waterbus en kunt vanaf de Merwekade binnen 10 minuten naar het stadion fietsen. Bekijk hier de waterbus dienstregeling

Parkeren met elektrische of waterstof auto bij het Matchoholic stadion?

Op P3 (ingang krommedijk) en P2 (ingang Reeweg) hebben wij parkeerplaatsen gereserveerd voor elektrische auto’s en auto’s op waterstof. Op P2 kunnen er ook een paar elektrische auto’s worden opgeladen op het laadplein van onze partner Koninklijke van Twist. P1 is gereserveerd voor genodigden die natuurlijk ook duurzaam rijden en uitsluitend toegankelijk met een parkeerkaart.

Gratis parkeren en duurzaam naar het stadion? Kunt u carpoolen?

De grootste parkeerplaats is Weeskinderendijk. Parkeren is hier gratis bij invoering van je kenteken bij de parkeerautomaten die op de parkeerplaats aanwezig zijn. Vanaf de Weeskinderendijk kun je met de bus richting het stadion. Vertrek vanaf bushalte Weeskinderendijk en verlaat de bus bij het Eemsteynplein. Het stadion is vanaf hier ongeveer 5 minuten lopen. Parkeerplaats vindt u aan de Weeskinderendijk 21, 3314 CM Dordrecht.

Betaald parkeren en duurzaam naar het stadion?

De parkeerplaats bij het energiehuis is betaald. Deze kost vanaf 18:00 tot 06:00 maximaal 3 euro. Let op! Vanaf deze locatie is geen direct busverbinding naar het stadion mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om vanaf hier te lopen. Dat duurt ongeveer 25 minuten. Het handigst is om de fiets mee te nemen op de fietsendrager en vanaf het energieplein naar het stadion te fietsen. De parkeergarage vindt u aan de Lijnbaan 198, 3311 SM Dordrecht.

De parkeerplaats bij het leerpark kost € 2,00 per dag en vanaf hier is het stadion nog geen 15 minuten lopen. De parkeerplaats vindt u aan de Leerparkpromenade 100, 3312 KW Dordrecht.

De parkeerplaats bij de sportboulevard kost € 2,00 voor maximaal 4 uur, daarna € 0,50 per

uur. De parkeerplaats vindt u aan de Amnesty Internationalweg 9, 3318 AZ in Dordrecht. Het is mogelijk om vanaf de sportboulevard de bus te pakken richting het stadion. Verlaat de bus bij het van Eemsteynplein. Het stadion is vanaf hier ongeveer 5 minuten lopen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.