Duel tussen koningen der gelijke spelen

Op vrijdag staat de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven op de planning. In het Jan Louwers Stadion wordt om 20.00 uur afgetrapt.

 

FC Eindhoven

FC Eindhoven presteert uitstekend in de Keuken Kampioen Divisie, aangezien ze de enige club zijn die nog steeds ongeslagen is na zes opeenvolgende wedstrijden. Momenteel bevinden ze zich op de 9e plaats in het klassement, met een totaal van 10 punten. Deze indrukwekkende reeks begon met een gelijkspel tegen Willem II, gevolgd door overwinningen van 2-0 tegen NAC Breda en 0-1 tegen Telstar. Vervolgens hebben ze drie keer op rij gelijkgespeeld tegen Jong AZ, ADO Den Haag en Jong Ajax. De Eindhovenaren zijn een ploeg die weinig scoren maar ook weinig tegendoelpunten krijgen. Gedurende deze zes wedstrijden hebben ze in totaal zes doelpunten gescoord, terwijl ze slechts drie tegendoelpunten hebben toegestaan.

Van de zes doelpunten die FC Eindhoven heeft gescoord is spits Evan Rottier verantwoordelijk voor twee hiervan. Daarnaast hebben van Doorm, Kökcü en Priske elk één doelpunt op hun naam staan. Joey Sleegers is de assist koning in Eindhoven, hij gaf er dit seizoen twee.

Er zijn maar twee spelers die de overstap maakte van FC Dordrecht naar FC Eindhoven, andersom was er geen. In 2009 werd Sjoerd Rensen voor een periode van een half jaar uitgeleend aan de Brabantse club. De doelman maakte in Eindhoven vier optredens waarin hij 10 tegendoelpunten moest incasseren. In de zomer van 2019 volgde Maarten Peijnenburg de overstap naar FC Eindhoven, waar hij tot op heden actief is. Voor hem betekent dit een hernieuwde ontmoeting met FC Dordrecht, waarvoor hij in totaal 38 wedstrijden speelde. Helaas moet hij momenteel vanaf de zijlijn toekijken, aangezien de verdediger herstelt van een gescheurde kruisband.

 

FC Dordrecht

Dit seizoen heeft FC Dordrecht slechts één nederlaag geleden, wat gebeurde in de wedstrijd tegen Willem II, waarin er met 2-0 werd verloren. In de overige wedstrijden hebben de Schapekoppen hun ongeslagen status weten te behouden. Momenteel staan we op de 10e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met in totaal 10 punten, één plek lager dan FC Eindhoven. Samen met FC Eindhoven is FC Dordrecht de club met de meeste gelijke spelen in de competitie, namelijk 4. Een opvallend verschil is echter dat de Schapekoppen twee keer zoveel doelpunten hebben gescoord als de Brabanders, maar aan de andere kant ook aanzienlijk meer tegendoelpunten hebben geïncasseerd.

 

Eerdere ontmoetingen

FC Dordrecht en FC Eindhoven hebben in totaal 90 eerdere ontmoetingen gehad. FC Dordrecht heeft alleen vaker gespeeld tegen Helmond Sport. Van deze 90 wedstrijden wisten de Schapekoppen 32 keer te winnen, terwijl FC Eindhoven 31 keer als winnaar van het veld stapte. Daarnaast eindigden 27 ontmoetingen in een gelijkspel. Dit laat zien dat de historische balans tussen beide clubs redelijk gelijk opgaat.

In de 61e minuut slaagde de Eindhovenaren erin om op voorsprong te komen, met Jasper Dalhaus die de 1-0 scoorde. In de 95e minuut slaagde Samuele Longo erin om een verdiend punt voor Dordrecht te behalen door een kopgoal te scoren uit een corner.

 

Scheidsrechter

De scheidsrechter voor de wedstrijd in Eindhoven is Laurens Gerrets, bijgestaan door assistent-scheidsrechters Weterings en Van Westen, terwijl Smit als vierde official fungeert. Gerrets was al 19 keer eerder scheidsrechter bij een wedstrijd van FC Dordrecht, de Schapekoppen verloren 16 van deze wedstrijden. Ook floot Gerrets al twee eerdere wedstrijden tussen FC Dordrecht en FC Eindhoven. In april 2022 resulteerde dit in een 0-1 nederlaag voor FC Dordrecht op de Krommedijk. De andere ontmoeting dateert uit 2019, waarbij FC Dordrecht een historische 8-1 nederlaag leed.

Laten we gaan voor een leuke wedstrijd waarin het team kan rekenen op aanmoedigingen van de fans! Ga jij mee naar Eindhoven? Koop dan je kaartjes op tickets.fcdordrecht.nl!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.