Dordt verrast ook met zege bij VVV

In Venlo boekte FC Dordrecht de derde stunt in successie: het favoriet geachte VVV kreeg in eigen huis met 0-1 het nakijken. Op basis van onverzettelijkheid en wilskracht bleef de solide ogende formatie van Michele Santoni tot en met de 96e minuut overeind. Pas na het laatste fluitsignaal zakte het elftal letterlijk in elkaar, uitgeput maar uiterst voldaan ploften de spelers op het gras.

In de laatste weken komen de resultaten in verhouding met het vertoonde spel. Tegen de topploegen Eindheven, Zwolle en VVV haalde Dordt bijna de volle buit en kreeg het slechts één doelpunt te incasseren. Ook in De Koel leken de groen-witten met een gedisciplineerde uitvoering van het tactisch concept de slimste van de twee ploegen. VVV wist zich geen raad met de bal terwijl Dordrecht in de tegenaanval de gevaarlijkste bleef.

Al na vijf minuten had het raak kunnen zijn toen Samuel Longo geheel vrijstaand voor het Limburgse doel een panklare voorzet van Jaymillio Pinas kreeg. De Italiaanse spits mikte met het hoofd echter naast de verkeerde kant van de paal.

De aanvallende snelheid was na ruim een half uur andermaal een succesvol wapen. Aliou Balde truckte zichzelf vrij en schoof beheerst raak: 0-1. Dat was meteen hét hoogtepunt uit de verder evenwichtig vlakke eerste helft.

Na rust echter brandde het duel in alle hevigheid los. Het in de kleedkamer aangespoorde VVV schoot als een komeet uit de startblokken en bestookte Liam Bossin met een waar spervuur. De Dordtse doelman bewees andermaal zijn waarde, zij het dat hij daar dit keer ook tot twee keer toe de assistentie van de paal bij kreeg.

Gesteund door een fabelachtige Bossin als sluitstuk hield de Santoni-elf het hoofd indrukwekkend koel en voetbalde zich steeds vaker onder de Limburgse druk uit. Met de sluwe Suray en de leeg gespeelde Longo kreeg het zelfs de grootste kansen, maar beiden waren niet doeltreffend tegenover Van der Gouw die tot twee maal toe redding bracht.

De ten gevolge van de beoogde vertragingsacties door scheidsrechter Blank extra lang gemaakte slotfase bleef op die manier zinderend spannend, maar Dordt gaf geen krimp. In triomf werd de lange terugweg vanuit Limburg zodoende een plezierreisje.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Azzouzi, Van Huizen, Van der Avert; Schippers, Schuurman, Suray, Brito (57. Savastano); Pinas (53. Reemst), Longo, Balde (69. Tremour).

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.