Dordt stijgt plaatsje op ranglijst

Na het definitieve wegvallen van Veendam is de stand in de Jupiler League opgemaakt. Dordrecht moest de drie punten uit de op 31 augustus met 2-1 gewonnen wedstrijd inleveren, maar is toch een plaats geklommen.

Het is met twee faillissementen een kaalslag geworden in de eerste divisie dit jaar. De onrust en veranderingen komen de competitie niet ten goede en daarom is het nu zaak om de rijen gesloten te houden. In Zeist wordt deze dagen gesproken over de toekomst en nieuwe plannen want de Jupiler League als altijd verrassende kweekvijver wil zijn dynamiek behouden.

De nieuwe stand geeft door het verschil in aantal gespeelde wedstrijden momenteel een vertekend beeld. In theorie staat Dordt maar drie puntjes achter op de nummer 6. Er is dus nog van alles mogelijk en met de komende tegenstanders van aanzienlijk kaliber staat FC Dordrecht nog een interessante slotfase van deze competitie te wachten.

Morgenavond staat de absolute topwedstrijd van het jaar op het programma als Sparta naar de Krommedijk komt. De Kasteelploeg gold het gehele seizoen als gedoodverfde titelkandidaat, maar is met drie verliespartijen op rij in het paasweekend van de troon gevallen. Dit kostte trainer Michel Vonk zijn positie.

De directie in Rotterdam West stelde voormalig Dordrecht-speler Arjan van der Laan als (tijdelijk) opvolger. Samen met Peter van den Berg zal hij in ieder geval voor de komende derby verantwoordelijk zijn. Van der Laan wond er na zijn aanstelling geen doekjes om en pakte een frisse draad op om de selectie weer aan de gang te krijgen. Hij was zelfs een open boekje met de betrekking tot de opstelling die hij voor vrijdag in gedachten heeft. Zo zal Jeremy de Nooijer (zoon van een andere voormalige Dordt-speler Dennis) op het middenveld in de basisopstelling debuteren.

Voor beide ploegen staan er vrijdag grote belangen op het spel. Zowel Dordrecht als Sparta gaan voor de laatste kans om de doelstelling van dit seizoen te realiseren. Dat kan een boeiende avond gaan worden.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.