Dordt kan Willem II lang tegenhouden

Na de galavoorstelling van vorige week had FC Dordrecht vrijdagavond niets in te brengen tegen Willem II. In Tilburg was de ploeg van voormalig Dordtenaar Reinier Robbemond heer en meester. Het defensieve bolwerk onder leiding van de solide Bossin hield echter lang stand waardoor de eenzijdige wedstrijd tot het einde spannend bleef.

Michele Santoni had vooraf andere bedoelingen. In de nieuwe 4-3-3 formatie kreeg de na zijn schorsing teruggekeerde Anouar el Azzouzi een plek op het middenveld om met zijn creativiteit voor de aanvallende impulsen te zorgen. Voorin behield Pepijn Doesburg na zijn sterke optreden tegen Eindhoven de spitspositie. Alleen werd Dordt vanaf de aftrap door het veel sterkere Willem II de wil opgelegd en kwam het daardoor zelf nauwelijks aan aanvallen toe.

Toch was de voorstelling in de koninklijke Tilburgse voetbaltempel een ware happening. Na de gezamenlijke in het Turks gestelde steunbetuiging voor de slachtoffers van de aardbevingsramp ontbrandde op de volgepakte tribunes een kakafonie waarmee het legioen de tricolores anderhalf uur lang naar voren zongen. De ruim honderdzestig meegereisde Dordtse fans werden daarmee volledig overklast. Net als hun ploeg op het veld.

In de opgelegde overlevingsmodus hield FC Dordrecht het gevaar lange tijd van het eigen doel vandaan. Pas na een kwartier kon het ontsnappen aan de druk en stoomde het voor het eerst de middenlijn over. Tidjany Toure kon slechts ten koste van een overtreding gestuit worden.

Vier minuten later was het hommeles. Jari Schuurman bleef op de rand van het eigen strafschopgebied op de grond liggen terwijl het spel verder ging. Niemand schoot de bal buiten het veld en dus zag Toure zijn kans schoon. Pinas werd weggestuurd en diens voorzet kon maar net voor het hoofd van Doesburg weggehaald worden. De quasi verontwaardigde thuisclub richtte vervolgens zijn zogenaamde woede op de jonge Franse aanvaller.

Aan de overkant onderscheidde Liam Bossin zich in positieve zin. Met een katachtige reflex haalde de uitblinkende keeper een knal van Owuse uit de hoek van zijn doel. Ook na rust was de Dordtse nummer één de grootste sta-in-de-weg voor Willem II. Zelfs vanaf elf meter was hij niet te verslaan.

Het Tilburgse talent Ringo Meerveld slalomde fraai langs vier tegenstander en kon pas door Aberkane tegengehouden worden, zij het ten koste van een overtreding. Met een geweldige redding keerde Liam Bossin de door Hornkamp hard ingeschoten strafschop.

Pas in de 77e minuut moest de Dordtse doelman zich gewonnen geven toen Kabangu met het nodige geluk de bal via zijn schouder in de kruising terecht liet komen: 1-0. De derde thuisoverwinning in acht dagen tijd werd daarmee een feit wat het slotoffensief in de laatste minuten mocht niet meer baten.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Aberkane (72. Schippers), Van Huizen, Van der Avert (82. Camara), Brito (72. Savastano); Receveur, Schuurman, El Azzouzi; Pinas, Doesburg (59. Longo), Toure (59. Çetin).

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.