Dordt geeft overwinning ongelukkig uit handen

Het was jammer van die ene onhandige pass, het was zonde van de mislukte ingreep die daar op volgde. Het was een geluk voor MVV dat het grootste kans van de tweede helft zomaar in de schoot geworpen kreeg. Er was voor Luca Plogmann ook geen tegenhouden meer aan toen Kostons in de slotfase zomaar ineens vogelvrij voor hem opdook. Binnen handbereik ontglipte FC Dordrecht alsnog een verdiende zege: 2-2.

De anticlimax aan de sfeervolle Krommedijk kreeg aansluitend een negatieve vermelding toen scheidsrechter Joey Kooij vanwege één vreugdebiertje binnen de lijnen vanuit het Limburgse vak in de richting van de kleedkamers moest wijzen. Na de tijdelijke onderbreking kende Dordt toch nog een gelukje dat MVV in de laatste minuut niet alsnog de volle buit terug de bus in kon nemen.

Dat zou overigens volkomen tegen de verhoudingen in zijn geweest. Na de openingsfase waarin de gasten de bovenliggende partij waren en via een volledig vrijstaande Bryan Smeets in de elfde minuut al op voorsprong kwamen, trok FC Dordrecht het initiatief naar zich toe. Met energie en overgave werd de jacht op de gelijkmaker ingezet waardoor het duel steeds boeiender werd.

Met de op de rechtsbackpositie teruggekeerde Abdallah Aberkane en de jonge Shiloh ’t Zand rechts voorin in plaats van de niet helemaal fitte Noc groeide Dordt in de wedstrijd. Rocco Shein vond van afstand de Limburgse keeper Matthys op zijn weg en Mathis Suray zag een verre lob net langs het domein van de Limburgse goalie zeilen. Op slag van rust veerde het thuispubliek hoopvol omhoog toen na een fraaie aanval een opgelegde kans volgde, de noppen van Rene Kriwak waren echter net te kort om de bal naar binnen te kunnen glijden.

Na de thee zette Dordrecht nog een tandje bij, maar alle goede bedoelingen bleven nog zonder resultaat. Op het uur bracht Santoni met de verse aanvallers Malhory Noc en Joey de Bie nieuwe impulsen die al snel wel loon naar werken opleverde. Noc versierde een pingel die Mathis Suray onberispelijk verzilverde (1-1) en amper twee minuten later ontplofte het Matchoholic Stadion toen de Belgische captain een afgemeten voorzet van Aberkane met een fraaie kopbal tot de 2-1 promoveerde.

Met nog een kwartier te gaan leek er nog meer mogelijk voor de Dordtenaren die uiteindelijk tot meer dan twintig doelpogingen kwamen.  Noc moest echter een paar minuten later geblesseerd alweer naar de kant waarna Michele Santoni met de verdedigers Elso Brito en de debuterende Ilias Bronkhorst voor meer defensieve zekerheid koos. Die opzet had alle kans van slagen tot die ongelukkige 85e minuut.

“Balen”, luidde de samenvatting van het collectieve commentaar na afloop. “Wéér goed gespeeld, wéér de beste kansen en wéér zo dichtbij. Maar nog steeds geen overwinning”. Toch ontving Dordrecht het terechte applaus van de eigen aanhang.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Aberkane (77. Bronkhorst), Tsoungui, Van der Avert, Hilton; Schuurman, Suray, Shein; ’t Zand (59. Noc, 77. Brito), Kriwak (59. De Bie), Sebaoui.

Foto: PRO SHOTS / Shane Winsser

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.