Dordt dichtbij een stunt

Op vrijdag 19 februari stond het affiche FC Dordrecht – NAC Breda op de planning. Om 18:45 klonk het startsignaal in ons eigen Riwal Hoogwerkers Stadion. Na de 2-1 overwinning op Jong Ajax zijn de Schapekoppen erop gebrand om opnieuw drie punten binnen te halen.

 NAC schiet meteen uit de startblokken. Mounir El Allouchi geeft de bal voor op Kaj de Rooij die hem vervolgens in het Dordtse doel schiet. Niet snel daarna is het opnieuw raak voor de Rooij. Hij krijgt de bal via de lat voor zijn voeten en scoort de 0-2.

Na tien minuten begint Dordt wat meer in de wedstrijd te komen. De Schapekoppen komen in het zestienmetergebied van de Brabanders. Via de kluts komt de bal bij Dehninio Muringen en net als tegen Jong Ajax schiet hij hard in het doel.

Daarna is het een eenrichtingsverkeer naar het doel van Liam Bossin die goed staat te keepen. Met een aantal belangrijke reddingen weet hij FC Dordrecht in de wedstrijd te houden. Halverwege de eerste helft komen weer wat pogingen voor FC Dordrecht. Naoufal Bannis en Jari Schuurman krijgen allebei een kans op de gelijkmaker, maar weten deze niet te benutten.

Beide ploegen beginnen terughoudend aan het tweede bedrijf. Een kansje hier en daar, maar beide teams zijn niet onder de indruk. Totdat Michäel Maria in de 58ste minuut hands in het zestienmetergebied maakt. Dit is genoeg reden voor de scheidsrechter om de bal op de stip te leggen. Nikolas Agrafiotis neemt de penalty en schiet hem koel in de linker onderhoek, 2-2.

De Schapekoppen krijgen vleugels en gaan meteen op zoek naar de voorsprong. Dordt komt meerdere keren voor het doel van NAC-doelman Nick Olij, maar weet niet te scoren. In het laatste kwartier weet NAC de voorsprong te vinden. Lewis Fiorini schiet de bal in de kruising en maakt er 2-3 van. Dordt gaat nog hard op zoek naar een treffer, maar het mag niet baten.

Een teleurstellende uitslag, maar de mannen van Jan Zoutman mogen met opgeheven hoofd het veld verlaten. De Schapekoppen hebben goed tegenstand geboden tegen de nummer 4 van de Keuken Kampioen Divisie. Zaterdag 27 februari komt Helmond Sport op bezoek. Om 16:30 zal er worden afgetrapt in het Riwal Hoogwerkers Stadion.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.