Dordrecht ziet zege door de vingers glippen

In een energieke competitieopening heeft FC Dordrecht een verdiende overwinning tegen NAC niet over de meet kunnen spelen. In eigen stadion was het de betere ploeg, kreeg het kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar kreeg luttele seconden voor tijd een bittere pil te slikken met de ultra late gelijkmaker van de gasten: 2-2.

De ouverture van het seizoen werd een heerlijke partij voetbal. Michele Santoni heeft in de voorbereiding een stabiel elftal gesmeed dat volwassen speelt en meer kwaliteit herbergt dan de voorbije jaren. De voor één keer op de Krommedijk in het geheel rode uittenue geklede Dordtenaren waren voor rust de bovenliggende partij, maar de beste kansen waren toch voor NAC.

Luca Plogmann, de opvolger van de aanwezige Liam Bossin die er vanuit België meer drie uur rijden voor over had om zijn voormalig ploegmakkers te zien spelen, liet echter zien waarom hij is aangetrokken. In een één tegen één bleef de doelman koelbloedig de baas en op schoten van de al vroeg ingevallen Sejdiu en oud Dordt-speler Javier Vet was de Duitse keeper klemvast.

Ondanks het overwicht kwam de eerste échte kans voor FC Dordrecht pas in de 38e minuut toen de opvallende Ilias Sebaoui de vuisten van Kortsmit in de korte hoek vond.  Op slag van rust eiste John Hilton een absolute hoofdrol voor de zich op. De kleine linksback mocht door het midden ongehinderd oprukken en met een geweldige uithaal van bijna 25 meter bekroonde Hilton zijn sterke optreden met een fabuleuze 1-0.

Na de thee werd het nog leuker. In de favoriete richting naar de eigen aanhang op de vernieuwde Noord tribune bleef Dordrecht goed voetballen. De verdubbeling van de marge was dan ook dik verdiend. ‘Man of the Match’ Antef Tsoungui kopte een panklare corner van Jari Schuurman bekeken tegen de touwen: 2-0.

Er leek zelfs nog meer mogelijk. Tezamen met het gevoel dat een verrassing in de maak was, steeg ook de spanning in het sfeervolle Matchoholic Stadion. Zeker nadat NAC de aansluiting zomaar in de schoot geworpen kreeg. Uit een counter tuimelde Tom Boere met een grote schijn van vrijwilligheid over de voet van Jop van der Avert. Vanaf de stip mocht Janosek de 2-1 binnen schieten.

NAC geloofde er ineens weer in, maar Dordt hield het hoofd koel en kreeg zelf de mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Pepijn Doesburg kreeg de grootste kans. “Ik had zelf moeten schieten, maar hoorde Ilias zo hard roepen dat ik dacht dat hij er nog beter voor stond. De volgende keer ram ik hem er geheid zelf in, reken daar maar op”, baalde ingevallen spits na afloop nog opzichtig.

De vijf minuten toegekende extra tijd tikten met de minimale marge richting het einde, een overwinning in de openingswedstrijd bleef voor het eerst sinds jaren binnen handbereik, maar met nog enkele tientallen op de klok sloeg het noodlot alsnog toe. Sejdiu kreeg in het strafschopgebied de bal voor zijn voeten en knalde pardoes de nauwelijks verdiende gelijkmaker in de boeken.

Dat een 2-2 tegen NAC een enorme domper betekende zegt alles over het nieuwe FC Dordrecht dat dit seizoen zeker van zich zal gaan laten spreken.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Aberkane, Antef, Van der Avert, Hilton; Shein (81. Receveur), Schuurman, Suray (88. Smolarczyk); Noc (81. ’t Zand), Kriwak (88. Doesburg), Sebaoui.

Foto: Nick Koole

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.