Dordrecht wordt kans op stunt ontnomen

 

Gesterkt met een verdienstelijke 1-1 ruststand ging FC Dordrecht volle kracht vooruit. In de beste fase van de wedstrijd probeerde het in de jacht op meer Heracles terug te dringen en leek een voorsprong zelfs in de lentelucht te hangen. Met een tweede gele kaart voor Jari Schuurman werd de angel echter uit de Dordtse dadendrang getrokken. In ondertal delfde de dappere thuisploeg het onderspit tegen de kersverse promovendus: 1-3.

Het jammerlijke verloop mocht op het conto van de ongelukkig fluitende Stan Teuben geschreven worden. De tweede gele kaart voor Schuurman was ogenschijnlijk nog te billijken omdat de arbiter kort daarvoor Roosken van Heracles voor een gelijksoortige actie had bekeurd, maar met de eerste was de leidsman volgens de aanwezige officials zijn grens al voorbij gegaan. In de herhaling van de televisiebeelden was bovendien te zien dat er nauwelijks wat aan gebeurde.

Deze cruciale inbreng was derhalve bepalend voor de kansen op een stuntje aan de Krommedijk. Na de terugkeer naar de eredivisie één week eerder had Heracles het gif in Almelo achtergelaten. De eerste kans was dan ook voor de andermaal sterk spelende Samuele Longo, maar zijn inzet schoof net voorbij het doel.

Dordt oogde zeker weerbaar tegen de nummer twee van de ranglijst. Toch slaagden de gasten er in het kwaliteitsverschil op het scorebord te krijgen toen Armenteros de omstreden 0-1 binnen kopte.

De Schapekoppen waren daardoor allerminst uit het veld geslagen. Schuurman opende vanaf eigen helft gepast op de indruk makende Malhory Noc die na goed doorzetten via de voet van keeper Brouwer Longo de gelijkmaker op een prestenteerblaadje bood: 1-1.

Sinds de ploeg van Santoni met meer aanvallende intenties durft te spelen, komt FC Dordrecht beter tot zijn recht. Ook tegen Heracles leek er in het knusse Matchoholic Stadion meer in te zitten, alleen is er nog net even iets meer nodig om ook echt te kunnen winnen. Dat ‘iets meer’ hadden de Almeloërs bijvoorbeeld in Emil Hansson die na de verkregen meerderheid in zijn eentje verantwoordelijk was voor de aanvoer naar doelpunten van de invallers Scheperman en Wehmeyer.

Voor Dordrecht resteerde slechts een troostprijs voor getoonde inzet en strijdlust. Complimenten geven geen punten, maar biedt aanknopingspunten naar het volgende seizoen waar inmiddels al hard aan gewerkt wordt.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Aberkane (82. Schippers), Smolarczyk, El Azzouzi, Van der Avert; Schuurman (63. rode kaart), Suray (76. Reemst), Çetin (82. Miceli); Noc (82. Pinas), Longo, Toure (67. Receveur).

Foto: Nick Koole

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.