Dordrecht maakt goede indruk tegen Helmond Sport

 

In de tweede stap op weg naar de nieuwe competitie noteerde FC Dordrecht een keurige 3-1 overwinning op Helmond Sport. Beide ploegen waren de voorbereiding met dubbele cijfers begonnen waardoor nieuwsgierig werd uitgekeken naar deze serieuze krachtmeting. Dordt voldeed, bij het nog niet complete Helmond is nog het nodige te doen.

Onder een zwoele zomeravondzon in het landelijke Maurik waren de Schapekoppen in de eerste helft veel te sterk voor het beginelftal van Bob Peeters. Dordrecht dartelde bij vlagen over het sappig groene gras en gunde Helmond geen schijn van kans. Voor wat het waard is in deze prille fase van het seizoen was het toch alleraardigst om naar te kijken.

Het openingsdoelpunt was daar een exponent van. Een aanval over rechts na tien minuten werd afgerond met een lage voorzet van de actieve Malhory Noc. Door een dubbele overstap kwam John Hilton in vrije schietpositie maar Wouter van der Steen kon zijn inzet nog keren waarna de vrijuit spelende Jari Schuurman geen moeite had de bal in het doel te schuiven: 1-0.

De 2-0 kwam over de linkerflank toen Pepijn Doesburg met een mooie kopbal de loepzuivere voorzet binnen knikte. Amper twee minuten later profiteerde de lange spits van gepruts in de Helmondse defensie. Na amper een kwart wedstrijd stond er 3-0 op het scorebord. Het allemaal nog fraaier kunnen worden, maar het overwicht werd niet in nog meer treffers uitgedrukt.

Na rust met twee geheel nieuwe elftallen tegenover elkaar was er meer evenwicht in de partij. Helmond Sport kwam in de andere samenstelling beter voor de dag, maar had toch de hulp van Dordrecht nodig om te scoren te komen. De ingooi ter hoogte van het eigen strafschopgebied kwam na onhandig geklungel voor de voeten van Hakon Lorentzen die van dichtbij Trevor Doornbusch kon verschalken.

De eerste speelminuten van de Feyenoord huurlingen Shiloh ’t Zand en Ilias Sebaoui aan de linkerkant maakten duidelijk dat Michele Santoni dit seizoen aanvallend over voldoende keuzemogelijkheden gaat beschikken. Maar dan moet wel iedereen fit blijven. Zo viel Noc na een half uur geblesseerd uit en bleven de niet helemaal fitte Pinas en Owusu langs de kant en revalideert Camara nog van een knieoperatie.

In ieder geval was er tevredenheid over de gemaakte meters en lijkt er best iets te kunnen gaan gebeuren. Vervolg komende dinsdag in Lommel.

Opstelling eerste helft: Bossin; Aberkane, Antef, Smolarczyk, Hilton; Van Vianen, Schuurman, Reemst; Noc (32. Bouman), Doesburg, De Bie.
Opstelling tweede helft: Doornbusch; Baars, Van der Avert, Smolarczyk (65. Antef), Brito; Receveur, Suray, ’t Zand; Van Gennip (65. Bouman), Kriwak, Sebaoui.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.