Dordrecht laat zich wéér van goede zijde zien

Verrassend en sterk waren de conclusies na afloop van de oefenwedstrijd tegen Alanyaspor. Verrassend door een overrompelende opening, sterk omdat FC Dordrecht vervolgens als een hecht collectief uiteindelijk een 4-3 zege wist te noteren.

Op het prachtige sportpark van CWO in Vlaardingen – de hele zomer al tijdelijk bivak voor Europese topclubs – legde FC Dordrecht een prima partij op de kortgeschoren grasmat. In een opstelling die mogelijk veel op de competitiebasis zou kunnen lijken, schoot het elftal van Michele Santoni als een komeet uit de startblokken. Na 35 seconden (!) lag de 1-0 van Ilias Sebaoui al in het doel en nog geen drie minuten later noteerde Mathis Suray de 2-0 op het scorebord.

Even leek het een walk-over te worden en rees de vraag of de tegenstander werkelijk een Turkse eredivisieploeg was, maar Alanyaspor was wakker geworden en had in de gaten gekregen dat de wedstrijd was begonnen. Dordt moest achteruit, al bleef het volop energie in de strijd pompen.

Trevor Doornbusch, opvolger van de vertrokken Liam Bossin, kreeg een spervuur aan schoten te verwerken welke aanvankelijk vooral in de vijver achter de ballenvanger belandden. Gaandeweg werd het Turkse vizier bijgesteld zonder dat de doelman echt in actie behoefde te komen want tot driemaal toe kreeg hij de vrijwillige medewerking van de lat om ongeschonden de rust te halen. Vier minuten voor de thee moest hij toch capituleren: 2-1.

Zonder wissels begon Santoni aan de tweede helft tegen een geheel nieuw elftal van Alanyaspor met o.a. de nog altijd populaire Leroy Fer op het middenveld. Het duel bleef boeien omdat Dordrecht de sterker wordende tegenstander kon weerstaan en zelf waar mogelijk snel de aanval probeerde te kiezen.

De gelijkmaker was een afspiegeling van de verhoudingen en na knullig balverlies leek Alanyaspor zelfs op voorsprong te komen. Vrij voor Trevor Doornbusch werd echter slechts het zijnet gevonden. Gelijk daarna profiteerde Ilias Sebaoui wél van geklungel in de Turkse defensie. De sierlijke aanvaller pikte de bal op en wurmde zich behendig tussen de aanstormende verdedigers door: 3-2.

Rocco Shein, de laatste aanwinst van FC Dordrecht, mocht volgens planning in het laatste kwart zijn officieuze debuut maken. Het was uiteraard even zoeken op het middenveld voor je jonge Let. “Ik was erg zenuwachtig”, bekende Shein eerlijk na afloop. “Het ging ook niet lekker en ik had een keer dom balverlies. Maar dat gaat allemaal goed komen hoor”.

In de slotminuut leek het alsnog op een gelijkspel uit te draaien toen Alanyaspor vanaf elf meter (hands Van der Avert) de 3-3 binnenschoot, maar in de extra tijd mocht Sebaoui vanaf dezelfde afstand (overtreding op Schuurman) de ultieme 4-3 tegen de touwen jagen.

Tevredenheid alom derhalve in het Dordtse kamp om het vertoonde spel en getoonde wilskracht. Met groeiende verwachting wordt uitgekeken naar de start van de competitie over twee weken, maar eerst de confrontatie bij Deinze en de afsluitende kraker tegen Feyenoord nog.

Opstelling FC Dordrecht: Doornbusch; Aberkane, Antef, Van der Avert, Brito (68. Hilton); Schuurman, Receveur (68. Shein), Suray; Noc, Kriwak, Sebaoui.

 

Foto: ProShots Shane Winsser

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.