Dordrecht kan niet stunten bij MVV

De dagreis naar Zuid Limburg leverde helaas geen verrassing op. In de sfeervolle ambiance van een goed gevulde Geusselt was MVV te sterk en won, ondanks een hartstochtelijk verweer van de Schapekoppen, met 2-1.

Dat minimale verschil weerspiegelde eigenlijk precies de verhoudingen op het veld. De thuisclub was in de meeste gevallen overal net effe scherper in de duels en nauwkeuriger in de passing waardoor op de uitslag niet veel af te dingen viel.

Santoni had voor dezelfde basis gekozen als een week eerder in de gewonnen wedstrijd tegen Jong PSV, dus met de jonge Bartek Smolarczyk in plaats van routinier Toine van Huizen en zijn laatste aankoop Tim Receveur naast hem op de bank. Dit was pas de tweede keer dit seizoen dat de oefenmeester zijn opstelling in tact had kunnen laten.

In die samenstelling bood FC Dordrecht ook best aanvaardbaar tegenspel, maar MVV was gewoon beter. Aangemoedigd door de fanatieke aanhang ging het vanaf de aftrap vol gas naar voren, andermaal was het aan de uitblinkende doelman Liam Bossin te danken dat het scorebord niet in beweging kon komen.

Aan de overkant weerhield MVV-goalie Matthys met een spectaculaire reflex Anouar el Azzouzi van een openingstreffer. Omdat Dordt bij herhaling ook de aanval probeerde te zoeken, was de wedstrijd het aankijken waard. Met een hoopvolle gelijke stand leek de thee gehaald te worden, maar in de laatste minuut van de extra tijd was één moment van onachtzaamheid achterin voldoende om de ban te breken. Ruben van Bommel kon van dichtbij de 1-0 tegen de touwen rammen.

Na rust probeerde Dordrecht nadrukkelijker een spelaandeel te verkrijgen, maar MVV bleef de betere ploeg met de meeste kansen. Toch was er een tweede moment van onhandigheid voor nodig om de thuisclub in het zadel te helpen. Een onnodig weggegeven hoekschop kon niet goed genoeg verdedigd worden waardoor Essers de 2-0 achter de dit keer kansloze Bossin kon schieten.

Het pleit voor de Dordtenaren dat zij zich nog niet gewonnen gaven. De knappe aansluitingstreffer van Samuele Longo (2-1) kwam echter te laat.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Schippers (62. Aberkane), Smolarczyk, El Azzouzi, Van der Avert; Schuurman, Suray (87. Reemst), Çetin; Noc (87. Pinas), Longo, Toure (62. Receveur).

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.