Dordrecht is schietschijf in Almelo

In de afsluitende wedstrijd van 2022 is FC Dordrecht tegen een enorme zeperd aangelopen. Koploper Heracles bleek een paar maatjes te groot en knalde er lustig op los. De doelpuntenhonger stokte pas toen de teller op acht stond waardoor – tot opluchting – geen gehoor werd gegeven aan de “tien-tien-tien” roep vanaf de tribunes. Een aftocht met de staart tussen de benen was voldoende.

Voor de aftrap denderde een spectaculaire opkomstshow door het op zich al indrukwekkende Asito Stadion inclusief flitsende lampen en spetterend vuurwerk. Dat bleek een voorbode te zijn van het scorebord-aanzicht in de aansluitende anderhalf uur.

In het eerste half daarvan had het er overigens geen schijn van dat het in Almelo op een monsterscore zou uitdraaien. Zonder de geschorste Toine van Huizen (vervangen door Devon Koswal) begon FC Dordrecht best aardig aan de partij. Het had zelfs de eerste mogelijkheden op een speldenprik.

Zelfs nadat Armenteros uit de eerste de beste kans voor Heracles in de achtste minuut de score had geopend, was Dordt geenszins uit het veld geslagen. Sterker nog, de ploeg van Michele Santoni trok het initiatief naar zich toe en voetbalde in de fase best aardig. Uit een vlot lopende aanval liep Aliou Balde de strakke voorzet van Elso Brito van dichtbij het doel in: 1-1.

Even had het er de schijn van dat Dordt door zou zetten en in een vlaag van fantasie dwaalde kortstondig een gedachte dat er wellicht iets leuks aan zou kunnen komen voor de groen-witten. Tot de thuisclub voor de tweede keer in het domein van Liam Bossin verscheen. De doelpunten-tune dreunde meteen weer door het stadion en twee minuten later was het alweer raak. Met de 4-1 op slag van rust was het eigenlijk al over en uit in Almelo.

Tegen de pure efficiëntie van de thuisclub met een honderd procent score uit ondernomen pogingen was geen kruid opgewassen ook al was het Dordtse verweer daarbij niet geheel onwelwillend voor Heracles.

Na de thee begon FC Dordrecht met nieuw elan aan de tweede helft. Het voetbalde zich weer onverdroten in de richting van het andere doel en kreeg kansen om de meegereisde aanhang enige hoop terug te geven. De gevaarlijk blijvende Balde en de (andermaal) ongemakkelijk spelende Longo wisten daar echter geen raad mee.

Na tien minuten was het voorbij toen Armenteros zijn derde treffer van de avond liet noteren. Na voltooiing van zijn hattrick mocht de imposante spits een warme jas aantrekken, maar daarmee was de doelpuntenmachine van Heracles alleszins tot stilstand gekomen. In no time verscheen de 6-1 op het scorebord en in de slotfase mocht ook Emil Hansson met twee rake acties een hattrick laten noteren: 8-1… pfff.

Met deze monsterscore kroonde Heracles zichzelf tot winterkampioen en stoomt het rechtstreeks af op een terugkeer in de eredivisie. De komende eindejaarsonderbreking van de competitie geeft Dordt de tijd om bij te komen van deze mokerslag.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Koswa (62. Camara) l, El Azzouzi, Van der Avert; Savastano (46. Wielzen), Suray, Schuurman, Miceli (63. Smolarczyk), Brito; Balde (73. Pinas), Longo (62. Noc).

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.