Dordrecht is klaar voor start van het seizoen

FC Dordrecht heeft de voorbereiding afgesloten met een 0-2 nederlaag tegen Feyenoord. Daags na de verloren Johan Cruyff Schaal had Arne Slot met de reserves zeker een aardig elftal mee naar Dordt genomen dat uiteindelijk te sterk bleek voor de goed spelende thuisploeg.

De Krommedijk was gezellig volgelopen voor het treffen met de pseudo-landskampioenen. Zij maakten er voor de nieuwsgierige toeschouwers een onderhoudend potje van, vooral door het meer dan volwaardige tegenspel van FC Dordrecht.

De ploeg van Michele Santoni, die met een beoogde basis aan de wedstrijd begon, lijkt klaar voor de competitie. Het nieuwe elftal is in balans, heeft kwaliteiten en speelt met volle energie. Waar mogelijk probeert het snel de aanval te kiezen. De aandachtig toekijken NAC trainer Peter Hyballa was onder de indruk: “Jullie hebben een goede ploeg. Zo sterk heb ik FC Dordrecht in jaren niet gezien”.

De Schapekoppen verdienden misschien ook wel een doelpuntje als beloning, hoewel het zich daarvoor niet al te veel kansen wist te creëren. Uitblinker Jari Schuurman was daar tot twee maal toe nog het dichtste bij. In de eerste helft profiteerde hij bijna van laconiek optreden van Timon Wellenreuther maar zag zijn carambole via de lat in de handen van de Feyenoord keeper belanden. Na rust redde Wellenreuther bekwaam toen Schuurman van dichtbij leek te gaan scoren.

Dat was ook de fase waarin Feyenoord verdediging (met de uit de Dordtse opleiding afkomstige Ramon Hendriks centraal) meermaals onder druk werd gezet. De door twee doelpunten van Leo Sauer verkregen voorsprong kwam echter niet meer in gevaar.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann (46. Doornbusch); Aberkane (75. Baars), Antef, Van der Avert, Hilton (61. Brito); Shein (61. Receveur), Schuurman, Suray (75. ’t Zand); Noc, Kriwak (75. Doesburg), Sebaoui.

 

Foto: Jim Breeman Sports Photography

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.