Domper in Den Bosch

FC Dordrecht speelde in speelronde 34 van de Keuken Kampioen Divisie uit tegen FC Den Bosch. Het werd een kansrijke wedstrijd voor beide ploegen maar er was één ploeg die deze kansen af wist te maken. FC Den Bosch bleek effectief en scoorde in de tweede helft driemaal. De Dordtenaren hadden nog een aantal kansen maar wisten deze niet te verzilveren. Het werd in stadion De Vliert 3-0.

Ten opzichte van de opstelling van vorige week waren er een aantal wijzigingen. Christian Conteh was niet wedstrijdfit voor de wedstrijd tegen Den Bosch en begon daarom op de bank. Jari Schuurman kon hierdoor in de basis startten. Jari startte de wedstrijd daardoor ook op de rechtsbuiten positie. Daarnaast was Pascu terug na een schorsing. De Spanjaard startte weer in het basiselftal, waardoor Alessio Miceli weer op de bank moest plaatsnemen. De verdere basis elf was hetzelfde als in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Hieronder is het basiselftal nogmaals terug te lezen.

Leuk voetbal in de eerste helft

FC Dordrecht mocht na de toss de bal aftrappen. Mathis Suray trapte af voor de Schapekoppen, waarna de lange bal direct gespeeld werd. Helaas ging deze kans verloren. Kort hierna vond de eerste wissel al plaats aan de kant van FC Dordrecht. Ruggero Mannes moest in de tweede minuut het veld verlaten. Waarom precies is niet bekend. Jerailly Wielzen kwam voor hem in de plaats. De eerste grote kans van de wedstrijd viel in de 12e minuut. Jeremy Cijntje kwam oog in oog met Liam Bossin maar werd teruggefloten. De aanvaller stond in buitenspelpositie. Kort hierna werd FC Dordrecht ook gevaarlijk. Mathis Suray kwam tot een schot maar deze viel recht in de handen van keeper van der Steen. De grootste kans in de eerste helft voor FC Dordrecht kwam in minuut 21. Ersin Zehir wurmde zich door de verdediging van de thuisploeg heen. Daarna gaf hij een pass op Jari Schuurman, maar Schuurman wist de kans niet te verzilveren. Hij schoot de bal voor het doel van de tegenstander langs. Hierna kwam FC Den Bosch weer tot een kans. Steven van der Heijden zette zijn hoofd tegen de bal maar kopte over het doel van Bossin heen. De wedstrijd ging op en neer. Ook de meegereisde Schapekoppen hadden een leuke eerste helft. Na een halfuur gespeeld te hebben kreeg de thuisploeg de grootste kans van de eerste helft. Het was Jeremy Cijntje die de bal schoot vanaf het zestienmetergebied. Maar Liam Bossin was scherp en redde goed. Toine van Huizen werkte de bal uit tot een corner waaruit FC Den Bosch niet meer gevaarlijk werd. Het was een van de laatste acties van de aanvoerder die in de 33ste minuut het veld noodgedwongen moest verlaten. Na een botsing bleef de verdediger geblesseerd liggen, Jop van der Avert was zijn vervanger. Den Bosch kwam weer tot een kans in minuut 39. Maar deze bal werd over het doel gekopt. De vierde official gaf aan dat er twee minuten extra tijd werden bijgeteld in de eerste helft. Vervolgens kwam er nog een grote kans voor de thuisploeg. Barry Maguire schoot de bal van buiten de zestien op de lat. Uit de rebound kwam nog een voorzet die makkelijk werd gepakt door Liam Bossin. In de slotseconden van de eerste helft schoot Stijn Meijer van buiten de zestien op het doel van de thuisploeg. De bal werd onderweg getoucheerd en zo kwam er nog een corner voor FC Dordrecht. Jari Schuurman gaf een hoge voorzet waar Anouar El Azzouzi wel raad mee wist. De verdediger kopte de bal goed maar de bal ging centimeters naast. Met de brilstand nog op het bord gingen de teams aan de welverdiende thee.

Ander systeem na de rust

Michele Santoni had in de rust van de wedstrijd twee wissels doorgevoerd. Jerailly Wielzen verliet het veld voor Christian Conteh en Mauro Savastano verliet het veld voor Devon Koswal. Hierdoor gingen de Dordtenaren ook een ander systeem spelen in de tweede helft. Een soort 3-4-3 met van rechts naar links: Koswal, El Azzouzi en Van der avert in de verdediging. Het middenveld bestond uit Schuurman, Pascu, Zehir en Donkor. Conteh, Meijer en Suray moesten aanvallend hun mannetje staan.

De tweede helft werd in gang gezet en het spel begon weer direct op en neer te golven. Er was wel meer dreiging van de thuisploeg aan het begin van de tweede helft. Anouar El Azzouzi werkte een corner van de thuisploeg weg. De bal werd weer ingeschoten en kwam via de kluts ver buiten de zestien bij Jordy van der Winden terecht. De verdediger gaf de bal een knal die in de kluts van richting veranderde. Liam Bossin kon niet meer op tijd reageren en zo kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong in de 54ste minuut. Maar de Dordtenaren gaven niet op en zo kwam er na een overtreding op Conteh een vrije trap op de rand van de zestienmeter. Mathis Suray ging in de 59ste minuut achter de bal staan. Het gevaarlijke schot wat volgde toucheerde de muur en raakte de lat. Ook Pascu kwam tot een kans in de 63ste minuut waarna de middenvelder kort bleef liggen omdat hij geraakt was door de verdediging van FC Den Bosch. Scheidsrechter Nick Smit gaf geen penalty voor de overtreding. De grootste kans van de Schapekoppen kwam op naam van Christian Conteh die in minuut 70 volledig vrij in kon tikken. Helaas raakte de vleugelspeler de bal verkeerd en de bal kwam op de lat terecht. Ook Jacky Donkor kwam tot een kans in de 76ste minuut. Na knap werk van Chiristian Conteh met knappe acties kwam de bal bij Donkor die de bal laag inschoot. Maar het schot werd gepakt. De thuisploeg wist de Dordtenaren vervolgens nog meer pijn te doen met de 2-0. Het was Nikolaj Möller in de 78ste minuut die De Vliert opnieuw liet juichen. Spannend werd het niet meer in Den Bosch. Michele Santoni maakte wel gebruik van zijn laatste wissel in de 83ste minuut. Pascu verliet het veld, voor hem kwam Kevin Vermeulen het veld op. Tot overmaat van ramp wisten de ‘Blue White Dragons’ ook nog een derde goal te scoren. Het was Sebastiaan van Bakel die het feest voor de thuisploeg compleet maakte. Voor de Schapekoppen voelde het alsof er extra zout in de wonden werd gestrooid. Scheidsrechter Nick Smit floot af na drie minuten extra speeltijd. Voor de Dordtenaren is dit een wedstrijd die snel vergeten zal moeten worden. Volgende week komt FC Emmen op bezoek. FC Dordrecht kan thuis voorkomen dat de bezoekers gaan promoveren naar de Eredivisie.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.