Deze week in … 2009

In ‘Deze week in …’ blikken we terug op bijzondere momenten in het verleden. Deze keer gaan we terug naar 11 september 2009, toen FC Dordrecht het opnam tegen FC Eindhoven in Brabant. Dit resulteerde in één van de grootste overwinningen van FC Dordrecht.

 

De wedstrijd

Op een vrijdagavond in september werd er afgetrapt in het Jan Louwers Stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd stond FC Eindhoven op de 16e plaats in de Jupiler League (nu Keuken Kampioen Divisie), terwijl FC Dordrecht op de 2e plaats stond met 13 punten na zes speeldagen.

De score werd geopend na slechts dertien minuten spelen door Género Zeefuik, die de doelman van Eindhoven wist te passeren met een schot. Ongeveer tien minuten later scoorde John Verhoek de 0-2 voor de Schapekoppen na een blunder van keeper Ruud Swinkels. In de 39e minuut vuurde Sven Delanoy een schot af op het Eindhovense doel, Swinkels kon de bal niet goed verwerken waardoor de bal het doel in vloog. 0-3 was de stand bij rust.

In de 55e minuut besloot FC Dordrecht de druk op te voeren. Met drie perfecte voorzetten wisten Johan Versluis, Nick Coster en Ibad Muhamadu te scoren. Na de 60e minuut leidde FC Dordrecht met 0-6. In de 79e minuut scoorde John Verhoek zijn tweede doelpunt in de wedstrijd. De laatste goal kwam op naam van Moussa Kalisse, die na een fraaie dribbel de bal langs doelman Swinkels schoof.

 

Het seizoen 2009/2010

Het seizoen 09/10 was een seizoen met een periodetitel voor FC Dordrecht. De Schapekoppen wisten de zesde periode te winnen door alle zes de wedstrijden te winnen. Uiteindelijk eindigde de club op de 13e plaats in de Jupiler League met 43 punten. Er werd in totaal 13 keer gewonnen, 4 keer gelijkgespeeld en 19 keer verloren.

Stef Doedée en Género Zeefuik speelden beide 39 wedstrijden in het seizoen 2009/2010 voor FC Dordrecht. De topscoorder van dat seizoen was Moussa Kalisse met 14 doelpunten, gevolgd door Género Zeefuik met 12 doelpunten. Zeefuik was ook de speler met de meeste assists in dat seizoen, namelijk 8.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd:

https://www.youtube.com/watch?v=vxG1KvImRNQ

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.