Debuut voor Smolarczyk, Doornbusch eerste keeper & minuten voor Shein

De afgelopen week kwamen er diverse Schapekoppen in actie voor hun nationale teams. Rocco Robert Shein vertegenwoordigde Estland in wedstrijden tegen Zweden en België. Doornbusch speelde voor Curaçao in duels tegen Trinidad en Tobago en Martinique. Bartek Smolarczyk maakte zijn debuut voor het Poolse onder 20-team. Hieronder vind je een overzicht van de resultaten van deze Dordtse internationals.

 

Rocco Robert Shein

Rocco Shein beleefde een moeilijke interlandperiode met Estland. In de eerste wedstrijd tegen Zweden werd er met 0-5 verloren. De middenvelder van FC Dordrecht kwam niet in actie in die wedstrijd. Op dinsdag nam Estland het op tegen België in het Koning Boudewijn Stadion, en ook die wedstrijd ging verloren. Shein kwam direct na rust in het veld als vervanger van Poom, waardoor hij deze periode slechts één helft speelde.

 

Trevor Doornbusch

Doornbusch speelde dit weekend zijn tweede en derde wedstrijd voor Curaçao. In de eerste wedstrijd, tegen Trinidad en Tobago, leed het team van Doornbusch een 1-0 nederlaag. De doelman speelde de volledige negentig minuten. Ook in de tweede wedstrijd verloor Curaçao met 1-0, dit keer tegen Martinique. Doornbusch speelde een goede wedstrijd met zes reddingen en wist zelfs een strafschop te stoppen.

 

Bartek Smolarczyk

Bartek Smolarczyk maakte deze interlandperiode zijn debuut voor het Poolse Onder 20-team. Hij werd voor het eerst opgeroepen en speelde meteen de volledige wedstrijd tegen Portugal Onder 20. In die wedstrijd behaalde het jonge Poolse team een indrukwekkende 4-0 overwinning op Portugal. In de wedstrijd tegen Duitsland Onder 20 mocht hij wederom in de basis starten en hij speelde weer de hele wedstrijd. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.

 

Kenny Basteleus

Video-analist Kenny Basteleus speelde een belangrijke rol tijdens deze interlandperiode bij het assisteren van Congo-Brazzaville. Het nationale team moest de wedstrijd tegen Gambia winnen om zich te kwalificeren voor het Afrikaans Kampioenschap. In de wedstrijd tegen Gambia kwamen zij op een 0-2 voorsprong. Echter, in de tweede helft gaven ze de voorsprong weg en uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een gelijkspel van 2-2, Congo-Brazzaville plaatste zich niet voor het Afrikaans Kampioenschap.

 

Tot snel aan de Krommedijk!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.