Debuut Segecic voor Australië O23

Ook deze interlandperiode hebben er weer diverse Dordtenaren interlands gespeeld. De internationals behaalden verschillende resultaten, maar maakte allemaal minuten voor hun land. Hieronder lees je meer over hoe deze periode is verlopen!

 

Rocco Robert Shein

Rocco Shein nam het deze interlandperiode met Estland op tegen Oostenrijk en Zweden. De Esten verloren van beide teams met 2-0. Rocco Shein speelde een half uur in de confrontatie met Oostenrijk, maar werd niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel tegen Zweden. Als gevolg van deze nederlagen eindigde Estland onderaan in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap. In de poule met België, Oostenrijk, Zweden en Azerbeidzjan behaalde Estland slechts één punt, behaald in de wedstrijd tegen Azerbeidzjan in juni dit jaar. Echter kan Estland op magische wijze het EK toch halen, dit kan via een ingewikkelde constructie. Wil je weten hoe? Dat lees je HIER!

Trevor Doornbusch

Curaçao speelde deze interlandperiode alleen oefenwedstrijden, tweemaal tegen El Salvador. Vooral tijdens de tweede wedstrijd lag er aanzienlijke druk op het team; een overwinning zou Curaçao een hogere positie op de FIFA-wereldranglijst opleveren. Dit was cruciaal voor de loting van de WK-kwalificaties, aangezien een overwinning Curaçao in Pot 1 zou plaatsen. In de eerste wedstrijd stond de doelman van FC Dordrecht onder de lat bij de ploeg van Dean Gorré, in de tweede wedstrijd koos Gorré ervoor de jonge Tyrick Bodak het doel te laten verdedigen. Beide ontmoetingen met El Salvador eindigden in een gelijkspel van 1-1.

Bartek Smolarczyk

Polen Onder 20 speelde deze interlandperiode maar één wedstrijd, tegen de leeftijdsgenoten uit Tsjechië. Smolarczyk begon in de basis tegen de Tsjechen en speelde de hele wedstrijd. De wedstrijd werd gewonnen met 0-1, Smolarczyk pakte een gele kaart.

Adrian Segecic

Adrian Segecic werd voor het eerst opgeroepen voor de Onder 23 van Australië. De “Olyroos” namen het op tegen de leeftijdsgenoten uit Qatar en Saoedi Arabië. Segecic mocht meteen in de eerste wedstrijd, tegen Qatar, zijn debuut maken. Hij speelde de hele wedstrijd en gaf een knappe assist op de tweede treffer van de Australiërs. Bij de wedstrijd tegen Saudi Arabië werd door Australië gewonnen met 3-1, Segecic kwam niet in actie.

Rody Hoegee

Gedurende deze periode bekleedde Rody Hoegee de functie van keeperstrainer bij het Nederlandse Onder 18-team. De talenten speelden twee wedstrijden tegen hun leeftijdsgenoten uit Zweden. De Nederlanders wonnen de eerste wedstrijd met 2-0, terwijl de tweede wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Gezien de stand kunnen zowel de keepers als de keeperstrainer tevreden zijn, aangezien ze geen tegendoelpunten incasseerden.

 

Het was een interlandperiode waar de Dordtenaren redelijk tevreden over kunnen zijn. Het absolute hoogtepunt was natuurlijk het debuut van Adrian Segecic voor het Australische Onder 23-team.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.