De stand van zaken in de transfermarkt

Een nieuw seizoen staat op punt om te beginnen. Elk jaar weer een spannende fase; wie blijft er, wie komt er en gaan we het linkerrijtje halen?

Technisch manager Marco Boogers vertelt over de doelstelling van FC Dordrecht.

Waar de huizenmarkt stil ligt is het in de transfermarkt een gekkenhuis. De telefoon blijft aan één stuk rinkelen bij de technisch manager. Dat blijkt uit de huidige selectie van FC Dordrecht. Er is afscheid genomen van Veldwijk, Gielisse, Rijsdijk, Amevor, Kastaneer en Post. “Natuurlijk is dat jammer maar er is wel geld mee verdiend. Geld dat rechtstreeks terug naar de club gaat.” Boogers blijft ondanks de inkomsten zuinig, de spelersbegroting is vijf ton en geen euro meer.

“FC Dordrecht moet het hebben van jonge talenten die zich hier kunnen ontwikkelen en daarna worden doorverkocht. Door de lage begroting is het niet mogelijk om ze te behouden. Dat is soms vervelend maar een gezonde financiële huishouding heeft bij ons prioriteit. Is dat niet in orde dan hebben we geen voetbalclub meer.”

De club heeft zich inmiddels versterkt met talenten als Nando Wormgoor, Erixon Danso, Javier Vet, Clint Alliet en jongens van de eigen jeugd. Boogers is blij met zijn aanwinsten: “We hebben het met deze jongens goed gedaan in de voorbereiding, zeker tegen de profclubs. De jeugdopleiding gaat nu duidelijk zijn vruchten afwerpen; spelers als Pisas, Jongeneel, Potkamp, Onyeike, Godeken en Balrak stromen door naar het eerste. Dit jaar hebben we jongens van onze eigen kweek Kastaneer en Amevor verkocht aan respectievelijk ADO Den Haag en Go Ahead Eagles, die spelen nu gewoon in de Eredivisie. En Cheick Touré, een speler uit ons C-team, is verkocht aan Feyenoord.”

Boogers kijkt reikhalzend uit naar het nieuwe stadion. “Een nieuw stadion betekent meer inkomsten. Dan is er meer budget om spelers aan te trekken en te behouden. Tot die tijd houd ik mijn vingers op de knip.”

Zolang de transfermarkt nog niet is gesloten kan er een hoop gebeuren. Hij verwacht nog wel een aantal spelers aan te trekken voor 31 augustus. “Ze worden alleen gehaald wanneer ze van meerwaarde zijn. We gaan geen spelers binnenhalen om te halen.” Bij het uitspreken van de laatste zin beginnen zijn beide mobieltjes te rinkelen, de transfermarkt roept.

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.