De desillusie resteert

Nederlaag in Helmond elimineert FC Dordrecht

FC Dordrecht is er toch niet bij als komende dinsdag de play-offs losbarsten. Een kwartier lang waren de Dordtenaren in Helmond virtueel deelnemer aan het competitietoetje, maar de tweede Brabantse treffer van Emrullah Güvenc had fatale gevolgen. De 2-1 nederlaag maakte op brute wijze een einde aan deze voetbaljaargang.

Niet FC Dordrecht en Fortuna Sittard, maar MVV Maastricht en Go Ahead Eagles waren op de slotdag de gelukkig ploegen die de laatste play-offtickets bemachtigden. Een hard gelag voor de ploeg van interim-trainer Virgil Breetveld die vooraf de beste papieren had maar zichzelf in het Lavans Stadion in eigen voet schoot.

De kansen waren er namelijk absoluut voor FC Dordrecht, dat na een vroege 1-0 achterstand gedwongen was om minimaal één keer te scoren en in die missie slaagde in één van de beste optredens buitenshuis. Maar niet voor de eerste keer dit seizoen werd op vreemde bodem verzuimd toe te slaan en/of te consolideren. En dat onvermogen brak de gasten, gesteund door met vier bussen aangevoerde toeschouwers, keihard op.

Een tegentreffer in cadeauverpakking bezorgde FC Dordrecht al vroeg een schok. Jeffrey Altheer zette de bal in, doelman Nick van der Ploeg verliet onoordeelkundig zijn doel en Zarko Grabovac kopte de bal achterover in het verlaten doel. Het duurde even voordat die klap verteerd was. Langzaam maar zeker groeiden de Merwestedelingen in de wedstrijd en kwamen er mogelijkheden. De beste kans was echter voor Grabovac, die geheel vrijstaand voor Van der Ploeg verscheen maar te gehaast inschoot.

Met de wetenschap van de tussenstanden op de andere velden was duidelijk dat een Dordtse treffer noodzaak was om een vervolg van het seizoen te garanderen. Met Wilmer Kousemaker voor Danny Post, waardoor er veel meer voetbal en diepgang in de ploeg kwam, werd de jacht op die treffer vol verve ingezet. Eerst was er nog een bang moment – Guus Joppen kon vrij voor Van der Ploeg inschieten maar de doelman was dit keer wel op zijn post – voordat de jubel kon losbarsten. Uitgerekend Josimar Lima, vervanger van de geschorste Tom Beugelsdijk, bracht euforie met zijn eerste seizoenstreffer. Nadat Aart Verberne ten koste van een gele kaart Nick Coster had gestuit, trapte Kousemaker de vrije trap die door centrale verdediger Lima binnen werd gewerkt. Het play-offticket rustte opeens in Dordtse handen. Een gelijkspel was voldoende, maar FC Dordrecht had uitzicht op (veel) meer. Santy Hulst mocht na doorkoppen van Cecilio Lopes vrij af op de uitglijdende doelman Björn Sengier maar verschalkte de keeper niet.

Uitgerekend Hulst leidde vervolgens met balverlies de funeste tegentreffer van Güvenc in, waardoor FC Dordrecht nog een keer diende aan te zetten. Sengier stuitte echter inzetten van Mawouna Amevor en Nick Coster en zag Santy Hulst en Johan Versluis missen waarna Dordtse desillusie resteerde.

Opstelling Helmond Sport: Sengier; Joppen, Haastrup, Van der Linden, Verberne; Guijo-Velasco, Quekel, Altheer; Güvenc (78. Koubali), Grabovac, Veerman (46. Kazlauskas).

FC Dordrecht: Van der Ploeg; Gielisse, Versluis, Lima, Amevor; Hulst, Post (46. Kousemaker), Rijsdijk (82. Mayele); Coster, Lopes, Isoufi (70. De Vogel).

Bijzonderheden: De Belgische arbiter Jurgen Brinckman gaf geel aan Aart Verberne van Helmond Sport.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.