Dankbaar bij eerste training

Shayron Curiel wil voorlopig alleen aan voetbal denken

FC Dordrecht zette gisteren de eerste schreden op weg naar een nieuwe voetbaljaargang onder prettige omstandigheden. Trainer Theo Bos stond voor de groep, Jhon van Beukering maakte voor het eerst zijn opwachting aan de Krommedijk en Shayron Curiel werd door zijn ploeggenoten in de armen gesloten bij zijn terugkeer in de Dordtse selectie.

Zichtbaar opgelucht stapte Shayron na de eerste trainingssessie van het veld in de schaduw van het GN Bouw Stadion. Het gras voelde extra prettig aan, nadat Curiel lange tijd in hechtenis had gezeten op verdenking van betrokkenheid bij een roofoverval in zijn woonplaats Rotterdam. ,,Ik ben opgelucht dat ik voorlopig alleen aan voetbal kan en mag denken,” liet de aanvaller zich ontvallen. Inhoudelijk kon (en mocht) Curiel niets zeggen over zijn zaak, die nog steeds loopt.

,,Hoe het verder gaat, is voor mij ook nog onduidelijk en ik wil er ook niet al te veel over kwijt. Ik ben dankbaar dat FC Dordrecht mij de kans biedt om weer te kunnen voetballen. Dit heb ik ontzettend gemist en ik heb er de voorbije maanden op momenten ook stevig aan getwijfeld of ik dit wel weer zou meemaken. Ik heb veel steun aan het geloof mogen ondervinden en, net als mijn moeder, veel gebeden dat het weer goed zou komen. Mijn ploeggenoten waren blij mij weer te zien in de kleedkamer en hebben mij hartelijk ontvangen. Of ik bang ben voor negatieve reacties straks bij wedstrijden? Ach, dat laat ik dan wel weer op me afkomen. Ik wil nu alleen maar genieten van het feit dat ik weer op het veld mag staan.”

Trainer Theo Bos gebruikte bijna diezelfde bewoordingen na de eerste training. De Gelderse oefenmeester, bij wie eind december alvleesklierkanker werd geconstateerd, moest vanwege de behandeling van zijn ziekte lange tijd aan de zijlijn vertoeven. ,,Ik heb uitgekeken naar deze training,” aldus Bos, die morgen voor onderzoek terugkeert naar het ziekenhuis en volgende week de resultaten van die scan hoort. ,,Met de club is de afspraak gemaakt dat zolang ik me fit voel, ik de trainingen zal leiden.”

Bos had nog niet alle manschappen aan boord. Björn Vlasblom bewoog zich nog voort op krukken, terwijl Josimar Lima ontbrak. Bos: ,,Josimar heeft interlandverplichtingen met Kaapverdië gehad en vervolgens vakantie genomen waardoor hij zich een dag later bij de selectie voegt.” Het is de bedoeling dat ook Cecilio Lopes, die nog geen nieuwe club heeft gevonden, de komende dagen aan de Krommedijk zijn conditie op peil zal houden.

Die selectie herbergt sinds gisteren ook een speler, die Bos nog uit zijn Vitesse-periode kent. Immers, met spits van Jhon van Beukering vertoefde hij tussen 2000 en 2003 in Arnhem. ,,Ik ken Jhon door en door en wist dat hij graag naar Nederland wilde terugkeren. Ik heb daar een rol in kunnen spelen en denk dat hij in de Jupiler League absoluut een versterking kan zijn.”

Op zes weken van de competitiestart bij FC Emmen toonde Bos zich tevreden over het materiaal dat hij ter beschikking heeft. ,,Het is nog afwachten of er spelers van ADO Den Haag onze kant opkomen. Ik zou het mooi vinden als er nog twee versterkingen bijkomen,” aldus Bos, die Santy Hulst naar De Graafschap zag vertrekken. ,,Een mooie transfer, al zal moeten blijken of hij prestatief ook de juiste keuze heeft gemaakt,” lachte de keuzeheer.

Het oefenprogramma van FC Dordrecht kent flink wat mutaties. De duels op 14 en 18 juli tegen zaterdag-tweedeklasser WNC en een regioteam in Waardenburg zijn geannuleerd, ook het oorspronkelijk geplande duel op 3 augustus tegen FC Den Bosch – tegenstander in speelronde drie van de competitie – is geschrapt. Tijdens het trainingskamp in Weert wordt op 18 juli in elk geval tegen zondag-tweedeklasser Wilhelmina’08 geoefend.

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.