Clash tegen de Parel van het Zuiden

Morgen staat het affiche FC Dordrecht – NAC Breda op het programma. Om 18:45 zal het startsignaal klinken in ons eigen Riwal Hoogwerkers Stadion. Eerder dit seizoen leek het uit te lopen in een doelpuntloos gelijkspel, maar in de blessuretijd trok Dordt door een doelpunt van Richie Musaba toch nog aan het langste eind.

Afgelopen maandag behaalden de Schapekoppen de eerste overwinning van 2021. Op Sportcomplex De Toekomst werd het 1-2 in het voordeel van FC Dordrecht. “We hebben laten zien dat we heel aardig kunnen voetballen”, vertelt trainer Jan Zoutman. “We hebben meer gecombineerd, wat vertrouwen geeft tijdens het aanvallen. Ook hadden we een aantal wedstrijden niet meer gescoord en weinig kansen gecreëerd. Dit hebben we maandag wel goed gedaan. Dat gevoel moeten we meenemen naar de wedstrijd tegen NAC.”

NAC is een hele andere tegenstander dan Jong Ajax. “Het is een fysiek sterke ploeg die vooral is afgestemd op de spits, Mario Bilate. Dat is een grote sterke speler waar veel beweging omheen is”, aldus Zoutman. “Het is ook een heel volwassen ploeg. Jong Ajax heeft veel individueel talent, maar NAC staat als team beter op het veld.

De kracht van de Parel van het Zuiden zit volgens de trainer in de organisatie. “Ze krijgen weinig doelpunten tegen. Ze hebben de laatste weken een aantal goede teams verslagen. NAC probeert veel druk te zetten en kort op elkaar te spelen om zo de tegenstander te dwingen om de lange bal te spelen. Er zit veel kracht in de ploeg met een sterk centrum en een goede as. Ze houden ervan om de tegenstander in dat spel te krijgen. Het is belangrijk dat we moeten blijven voetballen.”

De Parel van het Zuiden heeft een goede serie achter de rug. De laatste drie duels werden allemaal gewonnen. Wel valt één ding op: in drie van de laatste vier wedstrijden kwam NAC in de eerste helft op achterstand. “Zij weten het natuurlijk zelf ook, dus zullen ze er alles aan doen om dit te voorkomen.”

“Uiteindelijk ligt het vaak aan jezelf”, vervolgt Zoutman. “We moeten niet alles op de eerste helft inzetten. Je moet de hele wedstrijd goed voor de dag komen. Het belangrijkste is dat we er een wedstrijd van maken en dat we met name aan de bal zo durven te spelen als afgelopen maandag. Het is zeker een pittige tegenstander, maar als wij zo beginnen als tegen Jong Ajax, kunnen we NAC pijn doen.”

De wedstrijd is live te zien op ESPN 3. Kunnen de Schapekoppen opnieuw stunten tegen NAC?

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.