Boogers over het nieuwe seizoen

Technisch manager Marco Boogers is druk bezig met het samenstellen van de selectie voor komend seizoen. Wij legden Marco wat vragen voor:

Hoe ziet de begroting voor komend seizoen eruit?
De gevolgen van de recessie zijn nog zichtbaar in het voetbal. Daarnaast zijn we nog steeds een kleine club. We werken komend seizoen met een spelersbegroting van E 550.000,- (E 600.000,- vorig seizoen, red). Ik zie dit trouwens niet alleen bij ons hoor. maar ook bij veel meer andere clubs. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

Je moet dus bezuinigen. Waar komen de verschillen?
Ik moet helaas bezuinigen ja. We werken komend seizoen niet met 2 assistent trainers, maar met 1 assistent (Virgil Breetveld). Daarnaast hebben we besloten om zonder wedstrijd premies te gaan spelen.

Geen gevolgen voor de spelersgroep?
Daar komen we niet helemaal omheen. Het salarishuis krijgt natuurlijk een ander vorm door zoiets. De bovengrens die we afgelopen seizoen hanteerde, is naar beneden bij gesteld. Dat betekent dus ook dat we sommige spelers niet kunnen halen of kunnen behouden. Maar gelukkig hebben prima vervangers al aangetrokken of in het vizier. Kwalitatief gaan we niks inleveren natuurlijk. De namen zijn enkel nieuw. Maar zeg eens eerlijk; wie kon Maceo Rigters, John Verhoek of Nick van der Velden toen ze bij ons begonnen?

Minder uitgeven en dezelfde kwaliteit, is dat haalbaar?
Sterker nog, ik denk dat we op sommige posities meer in huis hebben dan afgelopen seizoen. Kijk, alles heeft een prijs. Ervaring kost iets, talent op dit moment minder. We zoeken daarom naar de juiste verhouding binnen de groep. Met jongens als Versluis en Lopes hebben we twee hele ervaren spelers, en wat denk je van onze keepers? Daarnaast hebben de ADO Den Haag huurlingen zelfs al gedebuteerd in de Ere-divisie. Nee, ik ben er van overtuigd dat we volgend jaar een goede selectie hebben.

Wat is de rol van Theo Bos is het samenstellen van de nieuwe selectie?
Natuurlijk is Theo hierbij betrokken, al moet ik ook letten op de lange termijn. Theo werkt graag met jeugdige talenten, dus dat match perfect. Maar ook Ad Heijsman hoor, we doen het eigenlijk met zijn drieen. Wellicht kunnen we daardoor volgend jaar iets betekenen voor andere clubs op de transfermarkt. Neem nou Mawoune Amevor; niemand kende hem toen hij bij ons debuteerde. Nu wordt hij gevolgt door meerdere clubs in Nederland en is er al naar hem geinformeerd. Hij heeft een driejarig contract. De jupiler league is nou eenmaal een opleidingsdivisie voor de Ere-Divisie.

We kunnen je als een echte Dordtenaar. Waar komt die band met ADO Den Haag vandaan?
Hahaha, ik ben en blijf een echte schapekop hoor. John van de Brom (trainer ADO) ken ik al jaren, we kunnen het prima samen vinden. Daarnaast ken ik een aantal mensen in de RvC en bestuur van ADO Den Haag. We hebben dezelfde visie en zijn van mening dat we door samenwerking, beide beter worden. Afgelopen seizoen hebben we al samen gewerkt, maar dit seizoen is de samenwerking officieel bekrachtigd op papier.
Naast de drie huurlingen, hopen we ook Tom Beugelsdijk nog een jaar te huren. We zijn daarover in gesprek.

Wat is de doelstelling voor komend seizoen?
Deze is eigenlijk hetzelfde als de afgelopen seizoen. Primair dus linkerrijtje, maar het liefst inclusief deelnamen play-offs en mee strijden om 1 of meer periode titels.

Wil je zelf nog iets kwijt?
Nee eigenlijk niet. We hebben volgend jaar gewoon weer een goede selectie staan. We hadden gehoopt ook Nick Coster toe te voegen, maar hij heeft helaas onze aanbieding naast zich neer gelegd. We gaan nog een aantal spelers halen, dus we hebben straks gewoon een volledige selectie op het veld staan. Dat komt helemaal goed.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.