Boogers: Eerst de emoties laten bezinken

De selectie van FC Dordrecht, die zaterdag met ontzetting vernam dat trainer Theo Bos zijn werkzaamheden om gezondheidsredenen voorlopig moet beëindigen, verblijft sinds gisteren voor een trainingskamp in Weert. Assistent Virgil Breetveld leidt in Limburg samen met keeperstrainer Rody Hoegee de trainingen. FC Dordrecht heeft zijn intrek genomen in een hotel, met daarnaast de uitstekend bespeelbare velden van Wilhelmina’08.

Tegen deze zondag-tweedeklasser speelt de Krommedijkclub vanavond vanaf half acht ook een oefenwedstrijd. Vrijdag strijkt FC Dordrecht weer in Dordrecht neer, waarna een dag later in het eigen GN Bouw Stadion tegen Feyenoord wordt aangetreden.

Marco Boogers, technisch manager van FC Dordrecht, zal niet overhaast op zoek gaan naar een vervanger voor de tegen een ernstige ziekte vechtende Bos. ,,Ik wil eerst de emoties laten bezinken,” zegt Boogers. ,,Dan ga ik in gesprek met de technische staf en spelers. Normaal handel ik veel zakelijker, maar dit is een unieke situatie. De jongens hebben het heel moeilijk, dat zie je gewoon. En dan met name de spelers die ook vorig seizoen met Theo hebben gewerkt. Hij is heel geliefd en zeer betrokken bij die gasten. Dan moeten ze die emoties deze week eerst kwijt kunnen en niet meteen een nieuwe man voor de groep krijgen.”

Javier Martina, oud-speler van Ajax en Haarlem en vorig jaar nog actief voor Toronto FC, is als proefspeler mee naar Weert. Ook Rogier Molhoek en Cecilio Lopes, die hun conditie bij FC Dordrecht op peil houden, zijn van de partij. Op de vraag of spits Lopes nog een optie is voor komend seizoen, antwoordt Boogers: ,,Een optie is er altijd, maar hij wilde zelf bij ons weg voor een buitenlands avontuur. Ik zeg geen nee, maar ook geen ja.”

Tekst: André Valk / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.