Ben Scholte maakt overstap naar FC Dordrecht

FC Dordrecht versterkt zich per direct met Ben Scholte (Ter Apel, 10 augustus 2001). De 22-jarige Groninger komt transfervrij over van FC Emmen en tekent een contract voor twee jaar aan de Krommedijk met de optie tot nog een jaar.

Al sinds 2012 zat Scholte bij de jeugd van FC Emmen nadat hij de stap maakte van Ter Apel 96’. In de jaren daarna heeft hij alle niveaus van de jeugdopleiding doorlopen. Op 22 december 2020 maakte hij zijn debuut voor FC Emmen in de Eredivisie. In het seizoen 2023/24 kwam de aanvallende middenvelder tot 34 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie waar hij 46% van alle mogelijke speelminuten speelde. In deze wedstrijden kwam hij tot zes doelpunten en vier assists.

Ben kijkt er naar uit om zijn eerste stappen te zetten binnen FC Dordrecht: “Ik ben heel blij dat ik hier ben. Ik kan niet wachten om maandag voor het eerst te trainen!”

Mark Ruijl is blij dat de keuze van Scholte op FC Dordrecht is gevallen: “Met Ben trekt Dordrecht een speler aan die, ondanks zijn 22 jaar, reeds veel ervaring heeft. Daar waar hij op meerdere posities inzetbaar is spelen wij hiermee met name in op het vertrek van Mathis Suray. Met zijn voetballende kwaliteiten en de arbeid die hij levert past hij goed in het gezochte profiel. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat Ben, ondanks andere interesse, bewust de keuze voor FC Dordrecht heeft gemaakt.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.