Bekeravontuur gaat verder!

Op een nat knollenveld in de bollenstreek begon het bekeravontuur voor FC Dordrecht. Het was een typische bekerwedstrijd tegen een amateurclub, gekenmerkt door moeilijke omstandigheden en onstuimig weer en er heerste een gemoedelijke sfeer. Richting het einde van de wedstrijd was het aardig nagelbijten voor de Dordtse supporters. De stand bleef lange tijd 0-1 in het voordeel van FC Dordrecht, maar FC Lisse begon kansen te ruiken. Met drie goals in de blessuretijd was de eindfase het leukste deel van de wedstrijd. Rene Kriwak wist de ploeg van Santoni de overwinning te bezorgen met zijn hattrick.

In de opstelling van Michele Santoni zijn twee wijzigingen doorgevoerd. Trevor Doornbusch mag keepen in de eerste ronde van de beker, Plogmann neemt plaats op de bank. Antef Tsoungui is er niet bij, Smolarczyk neemt zijn plek in naast Jop van der Avert.

De eerste kans van de wedstrijd is voor de ploeg uit de bollenstreek, Max Hudepohl schiet net over het doel van Doornbusch. Aan de andere kant is de kans voor Jari Schuurman, hij puntert de bak net naast. Tot de 20e minuut zijn er een aantal kansen voor de Dordtenaren, vooral kopkansen voor Rene Kriwak.

Halverwege de eerste helft doet FC Lisse opnieuw een gooi naar een doelpunt. Dyllandro Panka krult de bal richting de kruising, maar Doornbusch weet knap te redden. In de rebound houdt de keeper opnieuw stand. De openingstreffer komt in de 31e minuut op naam van (doelpuntenmachine) Rene Kriwak. Na een voorzet van Segecic die slecht wordt verwerkt door Lisse-keeper Meendering, kan Kriwak eenvoudig inkoppen. Tot aan de rust blijven er nog kansen komen voor beide ploegen, waarbij Justin van der Putten en Ilias Sebaoui gevaarlijk zijn.

 

Na de rust verschijnt Shiloh ’t Zand aan de aftrap in plaats van Rocco Shein, die in de grond trapte bij een schot voor rust. In de 57e minuut wordt de wedstrijd onderbroken door scheidsrechter Timmer vanwege onweer, waarbij geen risico wordt genomen. In de 61e minuut is het even spannend voor de Dordtse supporters. Na een krachtig schot van Panka werkt Doornbusch de bal weg, waarna deze voor de voeten van Hudepohl valt. De linksbuiten van Lisse heeft een uitgelezen kans om de 1-1 te scoren, maar hij schiet wild over. Om de voorsprong te kunnen vergroten wisselt Santoni drie keer, Brito, Aberkane en Receveur komen in de ploeg voor Hilton, Bronkhorst en Segecic.

Vanaf de 75e minuut begint FC Dordrecht steeds gevaarlijker te worden. Sebaoui raakt na een fraaie actie de onderkant van de lat, maar de bal gaat niet over de doellijn. Niet veel later raakt ‘t Zand de paal uit een vrije trap, nadat hij zelf ten val is gebracht. In de 84e minuut ontvangt Rowdy van der Putten een gele kaart voor natrappen richting Receveur. De spits heeft gedurende de hele wedstrijd geprobeerd de verdedigers uit hun spel te halen, maar dit lijkt niet echt te lukken.

Omdat FC Lisse op zoek gaat naar een doelpunt, ontstaan er ruimtes voor de aanvallers van Dordrecht. Receveur geeft een uitstekende diepe bal op Osundina, die inmiddels is ingevallen. De Amerikaan sprint en legt de bal vervolgens af op Kriwak, die koelbloedig afrondt. Hiermee lijkt de overwinning binnen te zijn voor de Schapekoppen. Toch wordt het nog even spannend op Sportpark Ter Specke. Remi van Ekeris schiet een vrije trap in de muur, maar weet de rebound knap in het doel te schieten, waardoor het 1-2 wordt. In de 99e minuut beslist Rene Kriwak de wedstrijd definitief door van dichtbij te scoren en zo een hattrick te maken.

Het uitverkochte ‘uitvak’ in Lisse was duidelijk aanwezig, bedankt hiervoor! Tegen wie wordt ons bekeravontuur vervolgt? Zaterdag wordt er geloot, dit is te zien op ESPN omstreeks 22:30/23:00.

 

Opstelling FC Dordrecht: Trevor Doornbusch; Ilias Bronkhorst (65. Abdallah Aberkane), Jop van der Avert, Bartek Smolarczyk, John Hilton (65. Elso Brito); Jari Schuurman, Rocco Shein (46. Shiloh ’t Zand), Mathis Suray; Adrian Segecic (65. Tim Receveur), Rene Kriwak, Ilias Sebaoui (90. Korede Osundina)

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.