Amevor geschorst

Mawouna Amevor is niet inzetbaar voor de wedstrijd tegen De Graafschap, de centrale verdediger zag vorige week in Maastricht zijn vijfde gele kaart van dit seizoen en dient op basis van het tuchtreglement één wedstrijd vanaf de tribune toe te kijken. Bij de gasten van vrijdagavond geldt het omgekeerde, spits Anco Jansen is na een schorsing van 4 wedstrijden weer speelgerechtigd.

Dat is echter ook de enige meevaller voor trainer Pieter Huistra, die vanwege aanmerkingen op de leiding afgelopen week door de KNVB voor één duel naar de tribune is verbannen. De trainer van De Graafschap heeft een waslijst aan blessures. Breinburg, Massop, Vincken, Van Kouwen, Van de Pavert, Evers en de voormalige Dordrecht-spelers Santy Hulst en Vlatko Lazic staan op de absentielijst of zijn twijfelachtig.

Virgil Breetveld kan daarentegen beschikken over een bijna compleet fitte selectie. Fouad Idabdelhay is hersteld van zijn hamstringblessure en sloot zich deze week weer aan bij de groep. Tijdens de afsluitende training op donderdag kon de aanvaller volledig – en klachtenvrij – meetrainen.

Ook Warner Hahn is op de weg terug. Twee maanden geleden raakte de doelman aan zijn schouder geblesseerd. De heldendaad waarmee hij in de slotfase tegen Go Ahead een punt voor zijn club wist veilig te stellen, moest Hahn met een lange revalidatie bekopen. Sinds deze week kan hij weer ‘volle bak’ op de training geven en een mogelijke rentree op het veld zou aanstaande kunnen lijken.

In Doetinchem behaalde FC Dordrecht eerder dit seizoen een sensationele overwinning. Dankzij doelpunten van Rijsdijk, Fortes, Veldwijk en andermaal Rijsdijk kwam Dordt op een riante 1-4 voorsprong. In de slotfase wist de thuisclub de pijn echter nog te verzachten, maar de uiteindelijke 3-4 de verrassende drie punten op.

Dat was overigens wel de enige overwinning op De Graafschap deze eeuw. In de negen voorgaande ontmoetingen (inclusief één bekerwedstrijd) was de ploeg uit Doetinchem acht maal de sterkste. Eén maal (in 2005) wist Dordrecht een gelijkspel te halen. Op de Krommedijk bleef De Graafschap alle vier de keren aan de goede kant van de score.

Pieter Huistra is met zijn De Graafschap nog op jacht naar de zesde plaats in de Jupiler League voor een gunstige uitgangspositie in de Play Offs. Na het verlies tegen Cambuur afgelopen week (1-2) is de wedstrijd op de Krommedijk heel belangrijk geworden. Voor Virgil Breetveld en zijn manschappen behoort een ticket voor de eindronde na de mooie 2-5 in Maastricht nog altijd tot de mogelijkheden.

Naast Hulst en Lazic telt De Graafschap met Adil Auassar nog een derde ‘Dordtenaar’ in de selectie. De middenvelder debuteerde in januari 2006 bij FC Dordrecht in het betaalde voetbal. In augustus 2007 (zijn derde seizoen in de groen-witte hoofdmacht) haalde VVV hem naar Venlo. Via Feyenoord en RKC Waalwijk kwam Auassar uiteindelijk op de Vijverberg en is daar een vaste waarde in het basiselftal.

Foto 1: Idab Delhay weer fit.
Foto 2: Eddy Putter in de voorgaande editie uit 2010.
Foto 3: Uit het archief met een positieve tussenstand.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.