Al negen wedstrijden ongeslagen!

In het frisse en regenachtige Helmond speelde FC Dordrecht niet zijn beste wedstrijd. Het was, ook vanuit Helmond Sport, slordig. Dit leverde wel een leuke wedstrijd op voor de neutrale toeschouwer. Het natte kunstgras speelde hierin ook een grote rol. Voor rust ontvingen de Schapekoppen een klap in het gezicht, Mallahi scoorde de 1-0 voor de Helmonders. Vrijwel direct na rust sloeg FC Dordrecht toe, Bronkhorst kopte de 1-1 binnen. Even later is het opnieuw Bronkhorst die enorm belangrijk is, hij kopt de bal op de lijn weg en voorkomt hiermee de 2-1. Dit bleek een belangrijke actie want de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Hiermee zijn de Dordtenaren al NEGEN wedstrijden ongeslagen.

Never change a winning team, dat is wat Santoni wellicht heeft gedacht. FC Dordrecht treedt aan in exact dezelfde opstelling als tegen Jong Ajax, ook de bank is ongewijzigd. Ook Peeters heeft zijn basiselftal niet gewijzigd.

 

In de tweede minuut trok scheidsrechter Martens meteen de gele kaart uit zijn broekzak. Suray kreeg deze kaart voor een lichte overtreding op de keeper. Beide teams kregen in het begin kleine kansen. De eerste echte grote kans deed zich voor in de 14e minuut na een mooie aanval van de Dordtenaren. Het schot van Sebaoui wordt gekraakt door de Helmonders. In de 30e minuut is Helmond Sport heel dicht bij de openingstreffer, nadat een vrije trap wordt afgelegd komt de bal hard tegen de paal. Gelukkig voor FC Dordrecht levert dit niks op. Even later is Helmond weer gevaarlijk met een schot dat door doelman Plogmann wordt gepareerd, de Helmonders zijn nu even de bovenliggende partij. Ook Amuzu probeerde het, maar opnieuw stond Luca Plogmann zijn mannetje. Ongeveer tien minuten na de bal op de paal was Dordrecht weer wat gevaarlijker, maar Schuurman schoot naast het doel van Van der Steen.

De allergrootste kans op de 0-1 is voor Rene Kriwak, de spits gaat recht op de keeper af maar weet niet te scoren. Wat een kans was dat. Deze misser wordt meteen afgestraft door de Helmonders, Mohamed Mallahi scoort op slag van rust de 1-0. Vanaf de rechterkant trekt hij naar binnen en schiet in de verre hoek raak.

 

FC Dordrecht komt sterk uit de kleedkamer en dit resulteert meteen in de openingstreffer. Na een uitstekende voorzet kopt Bronkhorst de bal binnen, wat zijn tweede doelpunt in het shirt van Dordrecht is. Vijf minuten later speelt Bronkhorst opnieuw een cruciale rol, nadat Plogmann de bal niet helemaal goed verwerkt, weet hij de bal van de doellijn te halen. In de 64e minuut is Helmond Sport opnieuw gevaarlijk, na wat gedraai vuurt Lorentzen een schot af welk op de paal belandt. Dat is de tweede keer voor Helmond Sport. Topscoorder Kaars krijgt in de 74e minuut een grote kans als hij alleen op Plogmann afgaat, maar hij schuift de bal in de handen van de Duitse doelman. Opmerkelijk is dat bij beide teams de wissels lang op zich laten wachten. FC Dordrecht is de eerste ploeg die gaat wisselen, Santoni brengt ’t Zand voor Segecic. Ook Helmond wisselt, Keilegom en Van den Hurk komen voor Amuzu en Lorentzen.

In de 80e minuut krijgt invaller ‘t Zand zijn eerste kans, nadat Schuurman de bal goed doorkopt. Helaas schiet hij naast het doel. Meteen daarna wisselt Santoni voor de tweede keer, Shein wordt vervangen door Van Vianen. In de laatste fase van de wedstrijd zijn er kansen voor beide teams. Na een reeks hoekschoppen in blessuretijd eindigt de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

 

Bedankt voor de support in Helmond en voor de supporters die op TV keken! Tegen FC Den Bosch kan de ongeslagen reeks uitgebreid worden naar tien wedstrijden! Ben jij er bij? Koop je kaartje via tickets.fcdordrecht.nl

Opstelling FC Dordrecht: Luca Plogmann; Ilias Bronkhorst, Jop van der Avert, Bartek Smolarczyk, John Hilton; Jari Schuurman, Rocco Shein (82. Van Vianen), Mathis Suray; Adrian Segecic (75. ‘t Zand), Rene Kriwak, Ilias Sebaoui

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.