Promovendus op bezoek aan de Krommedijk

 

Vrijdag speelt FC Dordrecht voor de één na laatste keer dit seizoen in eigen huis. Net als vorige week spelen de Schapekoppen tegen een net gepromoveerd elftal, deze keer is Heracles Almelo de tegenstander. FC Dordrecht staat op dit moment op de zeventiende plek, Heracles Almelo staat op plek 2 in de Keuken Kampioen Divisie.

Na twee thuisoverwinningen op rij wil de ploeg van Michele Santoni het goede gevoel in de thuiswedstrijden voortzetten tegen een topploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. De afgelopen twee thuiswedstrijden eindigden in een 1-0 overwinning voor de Schapekoppen. De twee teams die in het Matchoholic Stadion werden verslagen waren Jong PSV en Jong AZ, nu treft het met de ploeg uit Almelo een topploeg uit de competitie. Heracles Almelo staat op dit moment op de tweede plek en wil in de laatste wedstrijd nog een gooi richting het kampioenschap doen.

De wedstrijd eerder dit seizoen was er één om snel te vergeten. In het Erve Asito Stadion werd het 8-1 voor de thuisploeg. De Dordtenaren begonnen nog sterk en het eerste half uur ging gelijk op, maar na de 1-1 van Baldé nam Heracles Almelo de wedstrijd volledig over.

Doordat de ploeg uit Almelo jaren in de Eredivisie heeft gevoetbald is de laatste thuisoverwinning van FC Dordrecht tegen Heracles al even geleden. In 2004 wonnen de Schapekoppen voor het laatst. Dit deden zij met 2-0 in een wedstrijd in de Eerste Divisie.

Beide ploegen zijn dit seizoen sterk uit hoekschoppen. FC Dordrecht scoorde 9 van hun 36 doelpunten uit corners. Dit is procentueel het hoogste aantal van de competitie. Heracles Almelo scoorde het vaakst uit een hoekschop, namelijk 13 keer.

De arbiter voor de wedstrijd is Stan Teuben. Zijn assistenten zijn Yorick Weterings en Joris Westhof. De vierde official is Niels Boel.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.