17:00 uur FC Dordrecht – Feyenoord

Vanmiddag om 17:00 uur wordt op de Krommedijk afgetrapt voor de wedstrijd FC Dordrecht – Feyenoord. Het is inmiddels de vierde keer dat de legendarisch stadionclub in de voorbereiding Dordrecht aandoet.

Dit keer is het uitgangspunt voor de Rotterdammers echter anders dan voorgaande jaren. Na het succesvolle afgelopen seizoen waarin Feyenoord verrassend de tweede plaats bereikte, is het nu al serieus in voorbereiding op de voorronde van de Champions League waarvoor de week Dynamo Kiev als tegenstander uit de lotingsbeker kwam. De ploeg van Ronald Koeman komt zodoende op volle oorlogssterkte naar de Krommedijk.

In de voorbereiding speelde FC Dordrecht tot nu toe drie oefenwedstrijden. De eerste bij SV Spero werd met 0-7 gewonnen, de tweede tegen FC Presikhaaf met 2-5 en afgelopen week tijdens het trainingskamp in Limburg werd Wilhelmina’08 met 0-6 verslagen.

Het geraamte van het elftal van vorig jaar is grootdeels in tact gebleven. Tommie Beugelsdijk werd naar Den Haag teruggeroepen, Nick Coster bleek ten opzichte van Volendam niet te behouden en Santy Hulst werd door De Graafschap gekocht. Daarvoor in de plaats keerde Adnan Alisic vanuit Debrenici (Hongarije) na vijf jaar terug op de Krommedijk en werden Ricardo Samoender en Garry Mendes Rodrigues (huur) van ADO Den Haag gehaald. Lars Veldwijk werd van FC Utrecht gehuurd en Warner Hahn, afkomstig van Ajax, is de nieuwe keeper geworden.

Daarnaast werden de eigen talenten Rick de Graaf, Ramon Lujano Benavides, Obi Onyeike en Michael Potkamp aan de selectie toegevoegd.

Vanmiddag zal Xavier Martina (voorheen Ajax) ook bij de selectie zitten. De snelle rechterflank aanvaller traint al tien dagen op proef mee op de Krommedijk. Rogier Molhoek (speler van Dordrecht tot 2001) en Cecilio Lopes die beiden bij FC Dordrecht hun conditie op peil houden, zullen niet meespelen. Datzelfde geldt voor Wilmer Kousemaker (bovenbeen), Jessy Mayele en Sharon Curiel (beiden hamstring) en Björn Vlasblom die nog revalideert van een meniscusoperatie.

Het stadion gaat vanmiddag om kwart voor vier open.

Voor deze wedstrijd gelden de reguliere toegangsprijzen voor het seizoen 2012-2013:

Lange zijde Oost tribune € 16,00 (€ 12,00)
West tribune € 13,00 (€ 10,00)
Korte zijde Noord tribune € 9,00 (€ 7,00)
Zuid tribune € 9,00 (€ 7,00)

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.