Wij kunnen vrijuit spelen

FC Dordrecht reist aanstaande zondag af naar Enschede waar ze tegenstander FC Twente treffen. Een wedstrijd waar er voor beide ploegen niks op het spel staat. FC Twente heeft door de zes punten in mindering het zicht op de play-offs verloren en staan nu op een twaalfde plaats op de ranglijst. Voor de Dordtenaren is dit de laatste uitwedstrijd in de eredivisie van dit seizoen.

Jan Everse wil met attractief voetbal afscheid nemen van de hoogste divisie en zal de Schapenkoppen zondag met die opdracht het veld op sturen. ,,Twente is een mooie club maar momenteel is er veel reuring, de supporters eisen het vertrek van de technische staf en financieel gaat het niet best. Dat is merkbaar aan de resultaten. Vervelend voor een club die een paar jaar geleden nog kampioen werd, zo snel kan het gaan in het voetbal. De onrust kan in ons voordeel werken, dat de spelers van Twente niet meer alleen met het voetbal bezig zijn. Tegelijkertijd kan het ook in ons nadeel werken, het is voor Twente de laatste thuiswedstrijd en als zij als de bliksem gaan spelen dan kan de negatieve stemming zomaar weer omslaan. Wij kunnen in ieder geval vrijuit spelen, dat zullen we zeker gaan doen en als wij nou eens keertje als eerste scoren…dan zou het wel eens goed kunnen aflopen.”

Jan Everse kan zondag beschikken over een vrijwel fitte selectie op de geblesseerde Funso King-Ojo (enkel), Robbert te Loeke (hand) en Matthew Steenvoorden (voet) na.

Zondag 10 mei 14.30 uur: FC Twente – FC Dordrecht
Scheidsrechter: S. Gözübüyük

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.