Dit was de eerste seizoenshelft

De WK stop is inmiddels aangebroken, er zijn vanavond geen wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en we zitten ongeveer op de helft van het seizoen, tijd voor een kleine terugblik op de eerste seizoenshelft. In dit artikel nemen we alle uitslagen met je door, kijken we waar de club ten opzichte van vorig jaar in is verbeterd, en zetten we alle leuke statistieken voor je op een rijtje.

Even alles op een rijtje.

Op dit moment heeft FC Dordrecht een puntentotaal van 16 punten uit 16 gespeelde wedstrijden. Dat behaalde het door 4 overwinningen, 4 gelijke spelen, en 8 verliespartijen. We staan daarmee ook op de 16e plaats. Deze moeten wij delen met ADO Den Haag en TOP Oss. De aansluiting met de top is nihil, de achterstand op een plek voor de play-offs voor de eredivisie bedraagt maar 8 punten (Roda JC, Willem II, Jong AZ hebben allen 24 punten en delen de 7e plek op de ranglijst).

In deze 16 wedstrijden wist Dordt zelf 21 keer tot scoren te komen, en moest 27 tegentreffers incasseren. Dat gebeurde beide het meest in het eerste kwartier van de wedstrijd. Dordrecht is de club die het vaak wist te scoren in de eerste 15 minuten van de wedstrijd, maar kreeg ook meer goals dan elke andere ploeg van de Keuken Kampioen Divisie tegen in het eerste kwart. Daarmee heeft de club een doelsaldo van -6, dat is ten opzichte van de concurrentie een redelijke score. Beter dan de onderste 7 ploegen op de ranglijst (Telstar, -8; NAC, -8; Dordrecht,-6; ADO, -7; Top Oss, -11; Helmond, – 17; Jong FC Utrecht, -15).

In de praktijk.

Het seizoen werd afgetrapt in het eigen stadion aan de Krommedijk. Roda JC kwam op bezoek. Er werd veelbelovend spel vertoond, maar helaas lukte het niet om de kracht tot het einde van de wedstrijd vol te houden. 0-2 was de eindstand. Ook de week daarop lukte het niet om een overwinning over de streep te trekken, er werd met 1-0 verloren van Jong PSV.

De week daarna was het raak! Jong Utrecht was de tegenstander die avond. Dordt wist een kleine, maar zeker terechte overwinning te boeken tegen de Domstedelingen. Vervolgens wisten we in Doetinchem tegen een slecht draaiend De Graafschap een punt te pakken. Een net resultaat gezien de tegenstander. De wedstrijd daarop wist Dordt helaas niks in te brengen tegen Jong AZ. Er werd gewonnen van FC Den Bosch, maar de 2 wedstrijden daarop verloor het. Respectievelijk tegen Helmond Sport en MVV. Daarna startte voor Dordt een goede reeks. Eerst nam het een punt mee uit Eindhoven, Daarna won het met 3-0 (!!) van PEC Zwolle, waarmee het de Zwollenaren weerhield van het periodekampioenschap, en pakte het ook 3 punten op bezoek in Venlo. Het was tijd voor de eerste wedstrijd in de TOTO KNVB beker. FC Groningen was helaas een maatje te groot voor Dordrecht. De ploeg van Santoni ging met 0-3 hard onderuit. Daarna wist Dordt niet meer te winnen. Respectievelijk: Nac 0-3, Telstar 2-2, Jong Ajax 3-4, Almere 2-1, Willem II 2-2.

Wat op valt is dat Dordrecht vaak goals tegen krijgt in het eerste kwartier, of in de tweede helft. Er is berekend dat als alleen de eerste helft telt, Dordrecht op dit moment de 2e plek op de ranglijst zou hebben. Een hard en serieus verschil dus. Hieronder volgt een overzicht met alle gespeelde wedstrijden:

Vorig seizoen

Ten opzichte van vorige seizoen (als we de ranglijst van speelronde 16 van seizoen 21/22 pakken) doet Dordrecht het heel goed. Er is een duidelijke vooruitgang te zien. Vorig seizoen stonden we na 16 wedstrijden op de 20e plek stijf onderaan met 10 punten. Destijds had de ploeg 18 keer gescoord, en heeft de keeper 36 keer moeten vissen. Dit seizoen ziet het er dus al een stukje beter uit. De ploeg van Santoni leefde vorig seizoen na de winterstop wel op. Laten we hopen dat dat dit seizoen weer hetzelfde zal zijn, met een blik richting de play-offs.

Spelersstatistieken

Op dit moment is Samuele Longo de clubtopscorer van dit seizoen. Hij wist al 6 keer het net te vinden. Feyenoord huurling Aliou Balde scoorde 5 keer, hij bezet daarmee de tweede plek op de clubtopscorerslijst. De meeste assists werden gegeven door Mathis Suray. Hij gaf 4 keer de perfecte pass. De MVP (Meeste goals+ assists bij elkaar opgeteld) is wederom Samuele Longo. Hij gaf 2 assists en is daardoor bij 8 goals direct betrokken.

En nog even afsluitend. Bedankt aan alle fans die de afgelopen seizoenshelft onze club hebben aangemoedigd in het Matchoholic stadion! Het was sportief een wat beter half jaar voor de club met ook de opening van onze fanshop als heel bijzonder moment! Ben je nog niet langs geweest? Doe het snel! Het is heel mooi geworden.

We zien jullie graag weer aan de Krommedijk binnenkort!